Subscriu-te

‘Tosca’ de Puccini inaugura la temporada d’òpera a Sabadell i el cicle Òpera a Catalunya

La soprano Saioa Hernández serà Floria Tosca

El drama de Victorien Sardou, Tosca, transformat per l’encisadora música de Giacomo Puccini en òpera, és el títol escollit per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per inaugurar la seva temporada 2012-13, que coincideix amb el 25è aniversari del cicle Òpera a Catalunya.

La presidenta de l’Associació i alma mater d’aquesta important tasca en la difusió del gènere operístic arreu del territori català, Mirna Lacambra, va presentar una temporada marcada novament pels reajustaments econòmics arran de la crisi i les retallades que, tanmateix, no afecten la qualitat i la quantitat de títols programats, però que sí ha malmès la continuïtat del concurs per a joves intèrprets, que aquest cop ha desaparegut de la programació.

La temporada 2012-13 consisteix novament en tres títols operístics i una gala de sarsuela, que es podran veure representats al Teatre La Faràndula de Sabadell i que voltaran en gira per Catalunya, concretament a Sant Cugat del Vallès, Viladecans, Manresa, Lleida, Granollers, Girona, Vic i Reus.

Enguany, els títols escollits han estat tres òperes italianes. Tosca de Giacomo Puccini inaugura la temporada a Sabadell dimecres vinent, 31 d’octubre, amb dues funcions més a la ciutat vallesana el 2 i 4 de novembre, i es veurà posteriorment a Sant Cugat del Vallès, Viladecans i Manresa.

Els altres dos títols operístics responen al particular homenatge del cicle Òpera a Catalunya al compositor natural de Busetto, Giusseppe Verdi, de qui el 2013 se celebra el bicentenari del naixement. Dos títols populars, Nabucco –entre febrer i març– i La Traviata –a l’abril–, pujaran a l’escenari de La Faràndula, en una temporada que es complementa amb un “Homenatge a la sarsuela” que comptarà amb les veus de tres cantants fortament vinculats a l’entitat: la soprano Elisa Vélez, el tenor Carles Cosías i el baríton Carles Daza.

Fidels a la seva voluntat d’impulsar els inicis professionals de joves talents, la temporada dels Amics de l’Òpera de Sabadell programa títols del gran repertori, tot oferint-los oportunitats de gran responsabilitat. És el cas, per exemple, de la ja habitual a Sabadell Saioa Hernández, que enguany s’enfronta a un dels rols més carismàtics del repertori per a soprano, Floria Tosca, que interpretarà al costat del també jove tenor Javier Agulló com a Mario Cavaradossi i el fidel i eficaç baríton Ismael Pons. Nabucco de Verdi veurà el debut en aquest rol de la soprano Eugènia Montenegro, al costat del Nabucco de Ventseslav Anastassov i l’Ismaele de Josep Fadó, sota la direcció del titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Rubén Gimeno. La Traviata gaudirà del talent de la soprano Maite Alberola, al costat de l’Alfredo d’Antonio Pérez Iranzo i el Germont d’Ismael Pons. Daniel Gil de Tejada, director del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, assumirà també la direcció orquestral de les produccions de Tosca, La Traviata i la gala de sarsuela, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Vallès, formació creada originalment per a la programació d’aquest cicle operístic.

L’Associació manté els preus de les entrades –almenys fins a finals d’any, en paraules de la seva presidenta–, tot i l’augment de l’IVA fins al 21% i la retallada en un 30% de la subvenció de la Generalitat. El Banc Sabadell manté la seva aportació i el Ministeri de Cultura retalla un 15% la seva aportació a l’entitat cultural, que té un pressupost global d’1.180.000 d’euros.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter