Subscriu-te

El 40è Juguem Cantant de l’SCIC estrena la cantata ‘L’hora perduda’

400 nens i nenes vinguts de tot Catalunya van interpretar en un concert a l’Auditori de Barcelona (el 15 de maig de 2010), amb el títol ‘Un pont de cançons’, el repertori que havien après a les seves corals respectives
400 nens i nenes vinguts de tot Catalunya van interpretar en un concert a l’Auditori de Barcelona (el 15 de maig de 2010), amb el títol ‘Un pont de cançons’, el repertori que havien après a les seves corals respectives

Aquest dissabte, 13 d’abril, tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados de Lleida el primer dels quatre concerts que s’han programat per celebrar el 40è Juguem Cantant de l’SCIC, la trobada a mida per als cantaires més petits (de 5 a 7 anys) de les corals federades al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), en què es combina el treball musical i la vessant lúdica, amb jocs i entreteniments pensats per a aquestes edats; i sempre el punt culminant d’aquestes trobades és el concert.

En aquesta edició del Juguem Cantant, en el qual participaran 2.000 cantaires, s’estrenarà la cantata L’hora perduda, encarregada per a aquesta trobada al compositor Jordi Domènech sobre poemes de la poetessa Joana Raspall (tot commemorant el seu centenari), i tot lligat amb un conte de Clara Ripoll. Aquesta cantata ja ha estat enregistrada en un CD a càrrec d’una selecció de corals de l’SCIC.

Els altres tres concerts d’aquest 40è Juguem Cantant tindran lloc a la Sénia (Casa de Cultura, diumenge 19 de maig, a les 12.30 h), a Barcelona (L’Auditori, dissabte 25 de maig, a les 12.30 h) i a Vic (Teatre Auditori l’Atlàntida, diumenge 26 de maig, a les 12.30 h).

L’SCIC és una federació de corals infantils que té com a finalitat coordinar les activitats de les corals membres, fomentar la pràctica del cant coral infantil, vetllar per la seva qualitat i la dels seus directors, i treballar per tal que el cant coral sigui un element fonamental en la formació dels infants. L’entitat va ser fundada el 1967 per un petit grup de vuit corals que ja funcionaven independentment, però que tenien molts punts en comú, especialment els que estaven relacionats amb les mancances educacionals de tipus musical i lingüístic en el context politicosocial de l’època.

La seva filosofia es basa en el cant coral com a eina que contribueix en gran manera a l’educació dels infants i dels joves, tant en la vessant cultural i artística (especialment la música, amb un mitjà d’expressió com és la veu) com en la vessant d’entitat catalana (l’amor per la llengua) i així mateix en la vessant social (amistat i disciplina lliurement acceptada, el treball d’equip i de conjunt i el gust de col·laborar amb altres infants, tant del mateix entorn com d’altres països i nacionalitats). L’SCIC ha fomentat des dels seus inicis la creació d’obres per a corals infantils de compositors autòctons.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter