Subscriu-te

El Brossa Quartet de Corda, grup resident a l’Auditori Pau Casals

Brossa_Quartet_de_Corda

L’Auditori Pau Casals i el Brossa Quartet de Corda han signat un conveni de residència d’un any de durada amb la voluntat que es prorrogui més anys. Aquest acord s’emmarca en la filosofia del Patronat Municipal de l’Auditori Pau Casals perquè l’equipament no sigui només un lloc per fer-hi concerts, sinó també altres activitats relacionades amb la música: assajos, gravacions, etc. Amb la residència del Trio Kandinsky durant cinc anys es va tenir una experiència molt positiva i ha encoratjat a emprendre aquesta nova residència. En aquest sentit, Juli Grandia, gerent de l’Auditori Pau Casals, ha explicat que “hem de generar aquestes complicitats per tirar endavant en aquests moments tan complicats”.

El Brossa Quartet de Corda està format per Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins; Imma Lluch, viola, i Quico Pugès, violoncel. Es va crear el gener de 2004 en el si de la formació Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb la vocació de conrear repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d’estils musicals. De Joan Brossa n’extreuen, a més del nom, la voluntat d’imaginació i l’ideal d’unitat del fenomen artístic. Per sobre de construir fronteres entre etiquetes musicals, el quartet pretén trobar espais comuns i diàleg entre músiques de tots els estils (música clàssica, contemporània, electrònica, folk, pop, d’autor, etc.). Les seves propostes sovint recolzen també en col·laboracions amb artistes provinents d’altres disciplines, com el teatre, la dansa, la literatura, l’escultura, la poesia o la imatge.

El proper divendres, 6 de juny, a l’Auditori Pau Casals (a les 22.30 h), el Brossa Quartet de Corda farà un concert en el marc del 7è Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada de Roda de Berà FIC-CAT 2014 i el diumenge 3 d’agost participarà en el 34è Festival Internacional de Música Pau Casals amb un concert familiar, juntament amb el titellaire Jordi Bertran.

Aleix Puig, en representació del quartet, ha expressat que “es tracta d’un moment important per al grup després de deu anys de trajectòria”. També ha explicat que tenen “vocació d’interaccionar a tots els nivells, a la cerca del diàleg amb altres músiques i amb altres disciplines artístiques i, en definitiva, amb altres persones”. Un altre aspecte que definirà la seva residència a l’Auditori Pau Casals serà la interacció amb el territori. L’objectiu del Brossa Quartet de Corda és que cada concert pugui ser una ocasió única per presentar coses diferents i viure experiències vitals úniques.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, Albert Solé, ha destacat la importància de la música de cambra, “ja que l’essència de la música està en aquest tipus de formació”. Solé també ha posat en relleu que “tenir el Quartet Brossa entre nosaltres significarà poder gaudir d’interaccions molt vives a casa nostra en connexió amb el territori”. El regidor de Cultura també ha donat importància al fet de conèixer noves persones a través de la residència, cosa que suposa un enriquiment; “conèixer ens fa créixer a tots una mica”, ha dit.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter