Subscriu-te

El Festival Simfònic 2014, de concerts simultanis, presenta 130 concerts a Catalunya i Balears

Actuació d’alumnes de l’Escola de Música Casp al Seminari Conciliar de Barcelona, l’any 2013
Actuació d’alumnes de l’Escola de Música Casp al Seminari Conciliar de Barcelona, l’any 2013

El proper dissabte, 7 de juny, a partir de les 18 h més de 7.000 alumnes d’escoles de música de Catalunya i Balears faran 130 concerts simultanis en aquesta quarta edició del Festival Simfònic. Com a novetat, enguany s’afegeixen a la diada les escoles de música de les Illes Balears i de 10 ciutats catalanes. També, el Festival passa de 100 a 130 concerts, que, com cada any, se celebren en espais emblemàtics de les ciutats, de manera gratuïta i agrupant diferents estils musicals.

En aquesta quarta edició, el Festival Simfònic rep l’apadrinament d’Andrea Motis i Joan Chamorro, els quals protagonitzen el videoclip de presentació del Festival interpretant una versió en català del conegut estàndard de jazz My baby just cares for me, cançó popularitzada per Nina Simone; així, aquesta cançó sonarà el dia 7 de juny a les 19 h de manera simultània a tots els concerts.

La iniciativa Simfònic és impulsada per l’Associació Cultural SecretsBCN, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que duen a terme les escoles de música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics en siguin els protagonistes.

El projecte –abans anomenat Barcelona Ciutat-Concert– va néixer fa quatre anys amb la voluntat de mostrar la tasca de les escoles de música i proposant alhora un maridatge entre la música i l’arquitectura. A Barcelona, les actuacions tindran lloc en espais tan singulars com el Museu Picasso, monestir de Pedralbes, Jardins de Rubió i Lluch, Palau de la Música o Teatre Nacional de Catalunya, en punts turístics com el Parc d’Atraccions del Tibidabo o el Zoo, i en diferents biblioteques i centres cívics; l’esdeveniment està pensat per a tot tipus de públic. L’any passat el Festival es va estendre a altres ciutats catalanes.

SecretsBCN va néixer el 2010 com a nou motor cultural de Barcelona per potenciar els trets culturals del seu entorn i fomentar la participació ciutadana. A més del Festival Simfònic, l’entitat organitza altres actes culturals relacionats amb la música i l’arquitectura i ofereix formació mitjançant programes culturals a mida per a professionals, empreses del sector i emprenedors.

Més informació i detall dels concerts: www.simfònic.org i www.facebook.com/pages/Festival-SIMFONIC/142601585813444.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter