Subscriu-te
,

El Certamen Miquel Llobet 2014 inicia aquest cap de setmana les activitats de l’11a edició

Miquel Llobet serà homenatjat al cementiri del Poblenou, lloc on descansen les seves restes, el diumenge 9 de novembre
Miquel Llobet serà homenatjat al cementiri del Poblenou, lloc on descansen les seves restes, el diumenge 9 de novembre

El Certamen de Guitarra Miquel Llobet 2014 inicia a Barcelona les activitats el proper dissabte, 18 d’octubre, d’aquesta onzena edició que acabarà el 10 de novembre amb el lliurament de premis i el concert de guanyadors del concurs. El Certamen comprèn el concurs en si, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 9 de novembre, que corresponen respectivament a les proves de classificació i semifinal, al Museu de la Música (amb entrada lliure), i a la prova final, a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori (amb venda d’entrades) –durant les deu edicions anteriors, el Certamen Llobet tenia lloc a les instal·lacions del Conservatori Municipal de Barcelona, actualment en rehabilitació. I d’altra banda, entre el 18 d’octubre i el 10 de novembre s’oferiran els concerts i les activitats que se celebraran a redós del certamen i entorn de l’instrument protagonista, la guitarra.

Així, el proper dissabte, 18 d’octubre, a les 18 h, la basílica dels Sants Just i Pastor acull el concert d’inauguració amb l’orquestra de guitarres i llaüts Laud’Ars. L’orquestra de corda polsada Laud’Ars va ser fundada el 1982 pel mestre Andrés-Ángel Sánchez García i actualment és dirigida per Manuel Gómez Llorente; el conjunt està format per una vintena de músics, té la seu a Sant Joan Despí i, de manera habitual, ofereix concerts i participa en festivals de música, dins i fora de Catalunya. El seguiran els concerts del Duo Becerra (Carmen i Juan Becerra, guanyadors del 3r Concurs Infantil de Guitarra José Luis Lopategui), Duo Friedli Mancilla, Duo Soler Mouratoglu, Rafael Bonavita, Trio Millar, Ljubica Bukvic, Sebastian Vidal, el Duo Echegoyen-Inzunza, i Edwin Guevara. Tots aquests concerts són d’entrada lliure i tindran lloc a diversos espais de la ciutat.

El programa d’activitats es completa amb la Ruta Miquel Llobet, una passejada per la Barcelona guitarrista, el 26 d’octubre; un homenatge a Miquel Llobet al cementiri del Poblenou, el 9 de novembre (12 h), amb la intervenció musical de diferents convidats; i l’exposició fotogràfica “10 anys de Certamen”, del 23 d’octubre al 20 de novembre, al casal de barri Can Travi.

En la prova final del concurs, el 9 de novembre a L’Auditori (Sala Oriol Martorell, 19 h), hi haurà la intervenció extraordinària de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, dirigida per Sergi Vicente, amb motiu del 25è aniversari de la seva fundació. Els actes acabaran el 10 de novembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (19 h) amb el lliurament de premis del concurs i el concert de guanyadors (acte per invitació).

Miquel Llobet (Barcelona, 1878-1938) va ser compositor i guitarrista virtuós, precursor de l’escola moderna de guitarra clàssica. El Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet va ser fundat el 1995 pel mestre i guitarrista xilè Eulogio Dávalos i és organitzat per l’entitat Iberamerik Concert, que ell dirigeix. El Certamen és obert a guitarristes fins a 35 anys, sense distinció de nacionalitat, i s’hi atorguen tres premis: 5.000, 3.000 i 1.500 euros, a més d’altres premis especials.

Per a més informació i detall dels actes commemoratius i dels concerts, es pot consultar: www.certamenllobet.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter