Subscriu-te

El II Festival Internacional Orgues de Poblet porta al monestir tres concerts amb intèrprets internacionals

Façana de l’orgue Metzler de Poblet. © Ramon Conrad Serra
Façana de l’orgue Metzler de Poblet. © Ramon Conrad Serra

La segona edició del Festival Internacional Orgues de Poblet, que s’estrena el dia 25 d’octubre, inclourà enguany tres concerts de tres intèrprets en l’aposta que el monestir està fent per oferir recitals de gran qualitat en el marc de l’abadia de Santa Maria de Poblet, edifici amb gairebé nou segles d’història. En aquesta ocasió, els concerts seran a càrrec de Jan Willem Jansen (25 d’octubre), Jean-Charles Ablitzer (8 de novembre) i Jean-Patrice Brosse (15 de novembre). Tots ells tocaran l’orgue de tribuna que es va estrenar fa tot just dos anys.

Durant la presentació a Barcelona, el prior de Poblet, Lluc Torcal, va destacar la voluntat del monestir de donar a conèixer el so de l’orgue, “un instrument que com més s’escolta, més s’estima”. Amb aquesta finalitat s’organitza el Festival, que, segons l’orguener Joan Carles Castro, “apropa a casa nostra primeres figures internacionals”.

Així, el dia 25 d’octubre Jan Willem Jansen oferirà un repertori format íntegrament per obres de Dietrich Buxtehude, un dels grans mestres alemanys i precursor de Johann Sebastian Bach.

El 8 de novembre serà el torn de Jean-Charles Ablitzer, que farà un recorregut des de l’Espanya dels segles XVI i XVII (Aguilera de Heredia, Pablo Bruna), passant per França i acabant a l’Alemanya del XVII i el XVIII, amb Georg Böhm i Johann Sebastian Bach.

Clourà el Festival Jean-Patrice Brosse, el dia 15 de novembre, amb un programa centrat en autors francesos, que inclou des de Machaut fins a Balbastre, passant per Dufay, Le Grant, Attaingnant, Gervaise, Le Roy, Raison, Dandrieu i Balbastre (aquest darrer ja gairebé a les portes del segle XIX).

Aquest cicle d’orgue és una part més de l’oferta cultural de Poblet, que en l’àmbit de la música inclou també el Festival de Música Antiga que se celebra a l’estiu. Tot plegat integra el programa Cosmos Poblet, que abasta el fet cultural des d’un punt de vista ampli, incorporant-hi música, patrimoni monumental i altres disciplines, com astronomia, gastronomia, enologia i medi ambient.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter