Subscriu-te

El compositor gallec Juan Durán, guanyador del 35è Premi Reina Sofía de Composició Musical

Juan Durán

La Fundació de Música Ferrer-Salat obre la convocatòria de beques per a estudis superiors al Conservatori del Liceu per al curs 2018-19, que per primera vegada cobriran els quatre anys del cicle.

El compositor gallec Juan Durán ha estat el guanyador de la 35a edició del Premi Reina Sofía de Composició Musical amb l’obra Whispers in the dark. El premi està dotat amb 35.000 euros i és convocat anualment per la Fundació de Música Ferrer-Salat. En aquesta edició el jurat estava format per Martin Matalon, David del Puerto, Antonio Lauzurika, Jesús Rueda i Michael Thomas (president). L’obra guanyadora es presentarà per primera vegada el proper mes d’octubre a càrrec de l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española, al Teatro Monumental de Madrid, amb l’assistència de Sergi Ferrer-Salat, president de la Fundació de Música Ferrer-Salat.

Juan Durán (Vigo, 1960) és considerat per la crítica i el públic com el compositor gallec més important de la seva generació i amb més projecció internacional, amb un catàleg compositiu en què l’òpera, la música simfònica i simfonicocoral conviuen amb una important producció de música de cambra i lied, a més de nombrosos arranjaments i orquestracions de música popular gallega. La seva obra és programada amb freqüència arreu del món: Europa, els Estats Units, Argentina, el Brasil, Xile, Mèxic, Hong Kong,Tailàndia… i és dirigida per directors reconeguts, com Osmo Vänskä, Pietro Rizzi, Edmon Colomer, Juanjo Mena, Víctor Pablo Pérez i Antoni Ros Marbà, entre d’altres. Moltes de les seves creacions vocals han estat interpretades per cantants reconeguts, com Elina Garança, Cristina Gallardo-Domâs i Isabel Rey, i l’Orfeón Donostiarra també ha cantat moltes de les seves creacions. Igualment, la seva música de cambra ha estat interpretada i enregistrada per les formacions Zoar Ensemble, Hércules Brass i el Grupo Instrumental Siglo XX. Pel que fa a premis, a Galícia Juan Durán va rebre el Premi de la Crítica 2009 i el Premi de la Cultura Gallega 2013, entre altres guardons.

Oberta la convocatòria de beques per a estudis superiors al Conservatori del Liceu per al curs 2018-19

La Fundació de Música Ferrer-Salat obre la 9a convocatòria de beques per a estudis superiors al Conservatori del Liceu per al curs 2018-19, destinades a joves talents que vulguin convertir la música en la seva professió i realitzar-los en un entorn educatiu de gran prestigi com és el Conservatori del Liceu. S’atorgaran dotze beques, que per primera vegada permetran als estudiants desenvolupar tot el seu talent a través dels quatre anys d’estudis superiors al centre; és a dir, un total de 48 ajudes.

El període d’inscripció restarà obert fins al proper 30 de març (inclòs) i a partir del mes d’abril es convocaran les diverses audicions que culminaran amb l’anunci dels resultats finals, en el marc del concert de becaris de la convocatòria anterior. Tots els candidats hauran d’haver nascut després del 31 de desembre de 1991 (excepte els aspirants a les modalitats de Cant dintre d’Interpretació de Música Clàssica i Contemporània, i els de Composició, que podran haver nascut després del mateix dia del 1989), i, per fer efectiva la beca, hauran de superar les proves d’accés i inscriure’s al Conservatori del Liceu el curs 2018-19. Per a informació i inscripcions: aquí.

Aquest programa de beques va néixer fa vuit anys en estreta col·laboració entre la Fundació i el Conservatori del Liceu. Des del 2010 ha atorgat 186 beques, que han fet realitat el somni de molts estudiants per poder rebre la millor formació musical.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter