Subscriu-te
,

Oberta la convocatòria per participar al Dia Europeu de la Música Antiga, EDEM 2018

El Dia Europeu de la Música Antiga (en anglès European Day of Early Music; EDEM) celebrarà la sisena edició el proper 21 de març, que a més de ser el primer dia de la primavera coincideix amb l’aniversari del naixement de Johann Sebastian Bach, el compositor més destacat de la coneguda com a early music (música antiga).

L’EDEM és una iniciativa promoguda per la Réseau Européen de Musiqui Ancienne (REMA), la xarxa europea dedicada a la promoció de música antiga interpretada amb criteris historicistes. Fundada a Ambronay l’any 2000, la REMA aplega 86 institucions de 22 països europeus, entre les quals destaquen la Philharmonie de París, el Valetta International Baroque Festival, la Casa da Música de Porto, el Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, el Festival Monteverdi o el Festival de Música Antiga d’Úbeda i Baeza.

Durant la jornada se celebraran concerts, conferències i tallers simultàniament a tot Europa, amb la finalitat de posar en valor un patrimoni artístic, històric i musical que representa més de mil anys d’història. Moltes d’aquestes activitats es podran seguir online a www.facebook.com/earlymusicday i al web www.remaradio.eu/channel/1-remaradio-eu, i també a través de diverses emissores nacionals gràcies a la col·laboració amb la Unió Europea de Ràdio i Televisió (European Broadcasting Union).

L’EDEM va sorgir el 2013 a iniciativa de la xipriota Androulla Vassiliou, que havia estat comissària europea de Cultura, i del reconegut músic Jordi Savall, i s’ha consolidat com una important trobada internacional, en què nombrosos intèrprets i organitzacions uneixen les seves forces per donar més visibilitat a la música antiga. Destacades figures del moviment historicista, com René Jacobs, William Christie, Enrico Onofri o Hervé Niquet s’han sumat a la iniciativa, que l’any passat va aconseguir un altíssim nivell de participació, amb 130 esdeveniments en 24 països i un total de 91.466 visualitzacions a Facebook.

La participació a l’EDEM 2018 és oberta a totes les entitats i artistes que vulguin organitzar qualsevol tipus d’iniciativa vinculada amb la música antiga (concert, conferència, taller) a la seva ciutat. Per inscriure-s’hi cal emplenar el formulari que es pot trobar a: www.earlymusicday.eu/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter