Subscriu-te

El compositor ucraïnès Adrian Mokanu guanya el Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou 2017

Adrian Mokanu

El compositor ucraïnès Adrian Mokanu ha estat proclamat per unanimitat guanyador del 38è Concurs de Joves Compositors Premi Internacional Frederic Mompou per l’obra Incanti. Organitzat per Joventuts Musicals de Barcelona, el jurat va ser format per Albert Llanas, Joan Magrané, Martín Matalón, Josep Rio Pareja, Jesús Rueda i Miquel M. Badal, que actuà com a secretari. També, i com a reflex de la qualitat de l’obra presentada, es va atorgar una menció honorífica a l’obra Acoustic cloud, del compositor sud-coreà Kwangho Cho. En aquesta edició, s’hi van presentar un total de 39 composicions.

Adrian Mokanu (Mocanu) va néixer l’any 1989 a Kíev (Ucraïna) i va estudiar composició a l’Escola Nacional de Música Txaikovski amb Yuri Ishchenko. També ha rebut classes magistrals de composició durant el Màster Internacional de Música Nova COURSE (Ucraïna, 2015 i 2017), a l’Escola Internacional de Joves Compositors de la ciutat de Txaikovski (Rússia, 2015) i al Curs Internacional de Composició Institut Français-Barcelona Modern Project (2016-17). L’any 2016 va rebre un gran premi del Concurs Internacional de Compositors Gradus ad Parnassum de Kíev. Han interpretat les seves obres les formacions Armonia Ludus, Ensemble Nostri Temporis, Sed Contra Ensemble, New Music Ensemble Ricochet i Gulfstream Quartet (Ucraïna); així com també el Moscow Contemporary Music Ensemble, MolOt-Ensemble i Cor de Cambra Festino (Rússia), Barcelona Modern Project Ensemble (Catalunya), MotoContrario Ensemble (Itàlia), Kroiser Ensemble (Àustria) i l’Ensemble 212 (EUA), entre d’altres. També han interpretat obra seva el pianista espanyol Ricardo Descalzo i la cantant russa Natalia Pschenitschnikova.

El Premi Internacional Frederic Mompou va ser creat en memòria del matrimoni format pel compositor Frederic Mompou i la pianista Carme Bravo, que van ser-ne presidents d’honor. Aquest 2017 es commemora el 30è aniversari de la mort de Frederic Mompou. Enguany el premi és retribuït amb 4.000 euros, l’edició i la comercialització de la partitura guanyadora a càrrec de l’Editorial Boileau i l’estrena de l’obra en un concert de la Xarxa de Músiques a Catalunya. El guanyador de l’edició no es podrà tornar a presentar fins a l’any 2020.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter