Subscriu-te

El Concurs DBUT! ja té finalistes

Alguns dels finalistes de la primera edició del Concurs DBUT!, presentats recentment a Girona
Alguns dels finalistes de la primera edició del Concurs DBUT!, presentats recentment a Girona

El nou Concurs de Joves Intèrprets de les Comarques Gironines DBUT!  –organitzat per les associacions de Joventuts Musicals de Girona, Figueres i Banyoles– ja té finalistes: Thalassa i Germà Negre, en la modalitat Arrel; Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet i Eladio de Limón, en la modalitat Jazz, i, finalment, Quintet DaCap i Marc Serra en la modalitat Clàssica. La decisió respectiva dels jurats de les tres modalitats, integrats per tres experts cadascun, ha estat presa per unanimitat i han coincidit a destacar l’alt nivell musical i l’interès artístic de les propostes presentades. En concret, havien estat admeses a les eliminatòries prèvies 6 grups en la modalitat Arrel, 5 en la de Jazz i 11 en Clàssica. Segons els organitzadors, la bona participació i la qualitat interpretativa de les propostes presentades són un bon símptoma de la vitalitat musical de les comarques gironines i un auguri excel·lent per a properes edicions de DBUT!

Els concerts finals tindran lloc de la manera següent: modalitat Arrel, el divendres 10 de maig a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h); modalitat Jazz, el dissabte 11 de maig a La Cate de Figueres (21 h), i modalitat Clàssica, el diumenge 12 de maig a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (19 h). Els concerts són gratuïts i es plantegen en dues parts protagonitzades cadascuna per un dels dos finalistes. El públic podrà dir-hi la seva votant per mitjà de les butlletes que s’oferiran amb aquesta finalitat als mateixos espais de concert i aquest vot popular comptabilitzarà en un terç del veredicte que decidirà els guanyadors. Els altres dos terços seran emesos pel jurat d’experts.

El guanyador de cada modalitat obtindrà com a premi dos concerts remunerats cadascun; la inclusió en la Xarxa de Músiques, el circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya i l’enregistrament d’un CD conjunt de promoció, així com beques per a seminaris i cursos.

Per a més informació sobre els finalistes es pot consultar: http://www.jmbanyoles.com/banyoles/556-noticies/1525-presentats-els-finalistes-de-la-primera-edicio-del-concurs-dbut/.

Descarregar PDF

El @Liceu_cat presenta 'Píkovaia Dama' de Txaikovski. "Els que esperàvem la sublimació del romanticisme rus ens vam haver de conformar amb una història ben concebuda, però distant", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/una-dama-de-piques-freda-com-lhivern-rus/

"Shreds of light" (Sheva, 2021) és el títol de l'últim disc de @VBraojos. "Un pianista d’una sensibilitat refinadíssima", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/victor-braojos-obre-escletxes-de-llum-en-el-seu-ultim-disc/

📣Avui estrenem el primer capítol d’OFFSTAGE presentat per @annaguife, una sèrie de quatre entrevistes als principals compositors que passaran aquesta temporada per la casa.

📺Ja pots veure el primer capítol dedicat a @BernatVivancos gratuïtament : http://ow.ly/yCIO50HFcXe

A finals de març arribarà una nova edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/convocada-la-18a-edicio-del-concurs-internacional-de-musica-de-les-corts/

Segueix-nos a Twitter