Subscriu-te

El Concurs DBUT! ja té finalistes

Alguns dels finalistes de la primera edició del Concurs DBUT!, presentats recentment a Girona
Alguns dels finalistes de la primera edició del Concurs DBUT!, presentats recentment a Girona

El nou Concurs de Joves Intèrprets de les Comarques Gironines DBUT!  –organitzat per les associacions de Joventuts Musicals de Girona, Figueres i Banyoles– ja té finalistes: Thalassa i Germà Negre, en la modalitat Arrel; Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet i Eladio de Limón, en la modalitat Jazz, i, finalment, Quintet DaCap i Marc Serra en la modalitat Clàssica. La decisió respectiva dels jurats de les tres modalitats, integrats per tres experts cadascun, ha estat presa per unanimitat i han coincidit a destacar l’alt nivell musical i l’interès artístic de les propostes presentades. En concret, havien estat admeses a les eliminatòries prèvies 6 grups en la modalitat Arrel, 5 en la de Jazz i 11 en Clàssica. Segons els organitzadors, la bona participació i la qualitat interpretativa de les propostes presentades són un bon símptoma de la vitalitat musical de les comarques gironines i un auguri excel·lent per a properes edicions de DBUT!

Els concerts finals tindran lloc de la manera següent: modalitat Arrel, el divendres 10 de maig a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h); modalitat Jazz, el dissabte 11 de maig a La Cate de Figueres (21 h), i modalitat Clàssica, el diumenge 12 de maig a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (19 h). Els concerts són gratuïts i es plantegen en dues parts protagonitzades cadascuna per un dels dos finalistes. El públic podrà dir-hi la seva votant per mitjà de les butlletes que s’oferiran amb aquesta finalitat als mateixos espais de concert i aquest vot popular comptabilitzarà en un terç del veredicte que decidirà els guanyadors. Els altres dos terços seran emesos pel jurat d’experts.

El guanyador de cada modalitat obtindrà com a premi dos concerts remunerats cadascun; la inclusió en la Xarxa de Músiques, el circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya i l’enregistrament d’un CD conjunt de promoció, així com beques per a seminaris i cursos.

Per a més informació sobre els finalistes es pot consultar: http://www.jmbanyoles.com/banyoles/556-noticies/1525-presentats-els-finalistes-de-la-primera-edicio-del-concurs-dbut/.

Descarregar PDF

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter