Subscriu-te

El Conservatori Municipal celebra 125 anys al Palau de la Música

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona (situat al carrer del Bruc) celebra el 125è aniversari amb un concert extraordinari al Palau de la Música Catalana. El concert, amb les localitats ja exhaurides, té lloc avui, 30 de setembre, a les 20 h.

Per a l’ocasió s’ha creat una orquestra –que ha rebut el nom de Bruc Simfònic– formada per músics vinculats al Conservatori, majoritàriament professors i exalumnes, que en el concert estarà dirigida per Albert Argudo.

El programa del concert inclou obres representatives del repertori simfònic, coral i català, tot començant amb la sardana simfònica Empúries d’Eduard Toldrà, compositor molt vinculat al Conservatori, ja que el músic natural de Vilanova i la Geltrú va ser alumne i posteriorment professor de violí i direcció en aquesta institució.

Posteriorment s’interpretaran Quatre danses eslaves del músic txec Antonin Dvorák i, ja a la segona part, el Cor Jove de l’Orfeó Català –que dirigeix Esteve Nabona–, la soprano Eulàlia Ara i el pianista Ramon Coll s’afegiran a la festa amb la interpretació de l’Opferlied (cant de l’ofrena) i la Fantasia per a piano, cor i orquestra de Ludwig van Beethoven.

Els actes de celebració d’aquest aniversari, que han tingut lloc durant aquest any 2011, es clouran el proper 22 de novembre –festivitat de Santa Cecília, patrona de la música– amb un concert de cloenda.

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona va néixer l’any 1886, com a Escola de Música vinculada a la Banda Municipal de Música de Barcelona. El seu primer director va ser Josep Rodoreda i l’any 1896 va ser substituït per Antoni Nicolau. Compositors com Enric Morera, Lluís Millet o Joaquim Zamacois hi han ocupat càrrecs directius en el transcurs de la seva història. El Conservatori es va instal·lar a la cantonada entre els carrers del Bruc i València l’any 1928, espai que encara ocupa actualment. Després de la Guerra Civil Espanyola l’escola va passar a ser Conservatori Superior, regit pel pla d’estudis del 1966, fins que l’any 2001, el Departament d’Educació de la Generalitatde Catalunya va redirigir els estudis de grau superior cap a l’Escola Superior de Música de Catalunya, tot deixant al Conservatori Municipal la formació fins a grau mitjà.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@FIMCPeralada i @Fest_Torroella són amfitrions, avui i demà, dels representants dels festivals espanyols associats a @FestClasica. Entre d'altres qüestions del seu futur, l'assemblea decidirà l'acceptació de quatre nous festivals, que elevarien a 40 els socis de l'entitat.

Noa va presentar al @palaumusicacat l'espectacle 'Letters to Bach'. "Tot va ser fet, dit, tocat amb molt de respecte i molt d’afecte", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/bach-a-la-frontera/

El @Liceu_cat va acollir la producció de la 'Bottega d'opera' de @esmuccat, "fruit d’una rocambolesca història de recerca, amb gir historiogràfic inclòs", en paraules d' @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/de-quan-barcelona-era-un-vertader-centre-operistic/

La darrera producció de @operacatalunya ja és en marxa. "Afrontar 'Aida' és sempre un repte extraordinari, tant pel que fa a la dificultat de producció com per la complexitat interpretativa", diu @m_sancliment a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/aida-celebra-150-anys-amb-una-gira-de-bracet-de-sabadell/

Segueix-nos a Twitter