Subscriu-te

El Conservatori Municipal celebra 125 anys al Palau de la Música

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona (situat al carrer del Bruc) celebra el 125è aniversari amb un concert extraordinari al Palau de la Música Catalana. El concert, amb les localitats ja exhaurides, té lloc avui, 30 de setembre, a les 20 h.

Per a l’ocasió s’ha creat una orquestra –que ha rebut el nom de Bruc Simfònic– formada per músics vinculats al Conservatori, majoritàriament professors i exalumnes, que en el concert estarà dirigida per Albert Argudo.

El programa del concert inclou obres representatives del repertori simfònic, coral i català, tot començant amb la sardana simfònica Empúries d’Eduard Toldrà, compositor molt vinculat al Conservatori, ja que el músic natural de Vilanova i la Geltrú va ser alumne i posteriorment professor de violí i direcció en aquesta institució.

Posteriorment s’interpretaran Quatre danses eslaves del músic txec Antonin Dvorák i, ja a la segona part, el Cor Jove de l’Orfeó Català –que dirigeix Esteve Nabona–, la soprano Eulàlia Ara i el pianista Ramon Coll s’afegiran a la festa amb la interpretació de l’Opferlied (cant de l’ofrena) i la Fantasia per a piano, cor i orquestra de Ludwig van Beethoven.

Els actes de celebració d’aquest aniversari, que han tingut lloc durant aquest any 2011, es clouran el proper 22 de novembre –festivitat de Santa Cecília, patrona de la música– amb un concert de cloenda.

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona va néixer l’any 1886, com a Escola de Música vinculada a la Banda Municipal de Música de Barcelona. El seu primer director va ser Josep Rodoreda i l’any 1896 va ser substituït per Antoni Nicolau. Compositors com Enric Morera, Lluís Millet o Joaquim Zamacois hi han ocupat càrrecs directius en el transcurs de la seva història. El Conservatori es va instal·lar a la cantonada entre els carrers del Bruc i València l’any 1928, espai que encara ocupa actualment. Després de la Guerra Civil Espanyola l’escola va passar a ser Conservatori Superior, regit pel pla d’estudis del 1966, fins que l’any 2001, el Departament d’Educació de la Generalitatde Catalunya va redirigir els estudis de grau superior cap a l’Escola Superior de Música de Catalunya, tot deixant al Conservatori Municipal la formació fins a grau mitjà.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter