Subscriu-te

Programació d’octubre a desembre del 2011 de l’Orfeó Lleidatà

 

L'espectacle familiar Ma me mi Mozart, al cicle Moments Musicals

 

Deu concerts integren la programació d’octubre a desembre del 2011 que organitza l’Orfeó Lleidatà –que enguany està celebrant el 150è aniversari–, repartida en quatre escenaris diferents de la ciutat: l’Auditori Enric Granados, l’antiga església de Sant Martí, el Teatre la Llotja i l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà; espais que incorporen novetats en cadascun dels cicles corresponents.

Així, s’ofereix un nou format de concerts amb sopar en el cicle Música Íntima a Sant Martí –amb la intenció de generar una nova oferta lúdica que contribueixi també a dinamitzar el centre històric de Lleida– i amb la voluntat que el públic interactuï més directament amb els espectacles i l’entorn on es produeixen. També amb l’objectiu d’experimentar la música, s’hi han programat tallers com a activitats paral·leles dels concerts, tot oferint la possibilitat de conèixer d’una forma pràctica i amena els ritmes de la música turcoíndia (amb el grup Hava-Hava) o els sons del gospel (amb The Ministrels).

La internacionalització arriba de la mà del Concurs de Música de Nova Creació Sincrònic, que en aquesta segona edició aplega compositors de països tan diversos com Grècia, França, Itàlia o Argentina. El públic tornarà a ser el protagonista al Sincrònic, ja que haurà de decidir el guanyador del concurs amb una votació a la mitja part del concert del dia 15 d’octubre. També cal destacar la presència del ja esmentat grup holandès Hava-Hava, especialitzat en músiques turca i índia, que toca per primer com al nostre país.

També com a novetat, i arran del gran èxit assolit en el decurs dels 10 anys que fa que es programen, els concerts familiars del cicle Moments Musicals s’oferiran a la sala 1 de l’Auditori Enric Granados, per tal de poder acollir més públic. S’hi presenten dues propostes: Ma me mi Mozart, produït per l’Auditori de Barcelona (22 d’octubre) i un innovador espectacle de música i dansa, La dansa del sol (26 de novembre), produït per La Botzina.

Per la seva banda, el cor de l’Orfeó Lleidatà presenta en la seva temporada una coproducció amb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida: “150 veus per a un aniversari”, un concert participatiu en què diversos cors de Lleida i comarques interpretaran conjuntament amb el cor de l’Orfeó Lleidatà el Gloria de Vivaldi a l’Auditori Enric Granados (29 d’octubre). Aquest és un dels actes inclosos en el programa d’actes del 150è aniversari de l’Orfeó Lleidatà que es du a terme al llarg del 2011. Pel que fa als concerts extraordinaris, l’Orfeó Lleidatà participa en l’homenatge a Emili Pujol el 5 de novembre a l’Auditori Enric Granados amb el títol de “L’art de la guitarra”, amb els guitarristes Carles Trepat i Armando Marrosu. Una de les produccions que clourà els actes de l’aniversari serà el concert “Generacions, un musical per a un aniversari”, que tindrà lloc el 17 de desembre al Teatre la Llotja.

Més informació: www.orfeolleidata.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter