Subscriu-te

El Conservatori Superior de Música del Liceu recull la Medalla d’Or al Mèrit Cultural

El Conservatori Superior de Música del Liceu, que enguany celebra el 175è aniversari, va rebre a principis d’octubre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural que atorga l’Ajuntament de Barcelona. Concretament, l’acte de lliurament va tenir lloc el 10 d’octubre al Saló de Cent de l’Ajuntament i va ser presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; també hi van participar el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, i Joan Josep López Burniol, notari i membre del patronat, que va fer la glossa del Conservatori del Liceu. Van recollir la medalla Josep M. Coronas, president, i Maria Serrat, directora del Conservatori.

Tal com vam informar al nostre web, el ple del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat 27 d’abril de 2012 atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al Conservatori Superior de Música del Liceu “pels seus 175 anys de valuosa labor en l’ensenyament, la promoció i la difusió de la cultura musical del nostre país”.

El Conservatori del Liceu de Barcelona va ser fundat el 21 de febrer de 1837 per una sèrie de persones amants de l’art i de la música, i ben aviat s’implantà a la ciutat com un centre d’ensenyament dedicat a la música, el cant i l’art dramàtic.

Des dels inicis, el Conservatori ha ofert ensenyaments musicals en tots els nivells i entre els professors que hi han impartit coneixements es poden esmentar Jaume Pahissa, Pau Casals, Pere Tintorer, Engelbert Humperdinck, Salvador Pueyo, Joaquim Zamacois, Antoni Ros Marbà, Higini Anglès o Joan Lamote de Grignon. I entre els milers d’estudiants que s’hi han format, se’n poden recordar Francesc Viñas, Frederic Mompou, Josep Carreras, Victòria dels Àngels, Montserrat Caballé, Joan Guinjoan o Joan Albert Amargós.

El 1932 es crearen les primeres filials del Conservatori a Sabadell, Olot i Tarragona; posteriorment, l’any 1992, s’amplià el projecte d’escoles filials amb la creació de la xarxa d’escoles vinculades al Conservatori Superior del Liceu. El 2008 s’amplià el projecte d’escoles de música filials, tot creant la Xarxa d’Escoles de Música del Conservatori del Liceu, que inclou les escoles pròpies, la gestió d’escoles municipals i les escoles vinculades al seu projecte educatiu, arreu del territori català i Andorra.

El 2009 s’inaugurà l’actual seu del conservatori, al carrer Nou de la Rambla, un edifici dotat amb tots els recursos acústics i tècnics, com també d’una sala de concerts. Des del 2010 els ensenyaments del Conservatori, que abracen tots els gèneres musicals –clàssic, jazz, música moderna i tradicional, i en les branques d’interpretació, composició i pedagogia– estan plenament integrats en l’Espai Europeu d’Educació Superior. Actualment els centres de la Fundació Conservatori del Liceu imparteixen classes musicals a 4.000 alumnes per mitjà de la seva xarxa d’escoles vinculades i dels seus centres de grau professional i de grau superior, amb una plantilla de 300 professors.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter