Subscriu-te

Cicle de Concerts 2012-13 de l’Associació de Concerts de Reus

Imatge d’arxiu de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Santa Cecilia de Roma

L’Associació de Concerts de Reus, sota la direcció artística de Marc Moncusí, va presentar el seu cicle de concerts i activitats d’aquesta temporada 2012-13, que es distribueix en concerts de gran format al Teatre Fortuny, en concerts de cambra a El Círcol –seu de l’Associació–, els concerts en col·laboració amb l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, i les conferències “Òpera per a tothom” a El Círcol.

Pel que fa als concerts al Teatre Fortuny de Reus, el primer serà el proper 30 de novembre, de caràcter internacional, amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Santa Cecilia de Roma. El seguirà el Concert de Cap d’Any, el 4 de gener de 2013, que se surt del format tradicional de valsos, ja que serà una proposta en clau de jazz de la mà de la formació catalana Porteña Jazz Band. El conjunt Barcelona Modern Project, dirigit en aquesta ocasió per Cesário Costa, hi actuarà el 12 d’abril de 2013, i clourà el cicle al Fortuny l’Orquestra Simfònica de Tarragona Camerata XXI, sota la direcció en aquesta ocasió del mexicà Enrique Bátiz. Aquest concert està emmarcat en els actes de l’Any Internacional Fortuny que commemora el 175 anys del naixement del pintor reusenc Marià Fortuny i Marsal.

Pel que fa al cicle de concerts de cambra a El Círcol, “memorial Pau Martí i Roca”, aquest ja va començar el 26 d’octubre passat amb l’actuació del duo format per Josep Maria Ferrando –violí– i Francesc Vidagany –percussió–, que van interpretar obres de David P. Jones, Astor Piazzolla, Pierre Métral, Arvo Pärt i Christian Woehr. La pianista catalana Eulàlia Solé oferirà un recital el 14 de desembre, amb obres de Bach, Schumann i Mozart, que serà un dels concerts de presentació del seu nou compacte En el nom de Bach. Finalment, el guitarrista argentí Pablo del Giusto oferirà un recital, amb obres de Dowland, Bach, Mertz, Sor, Pujol, Casablancas i Guastavino, el 19 d’abril de 2013.

Els concerts a l’Auditori Josep Carreras (que són gratuïts per als socis de l’Associació de Concerts de Reus) van començar el 19 d’octubre passat amb la formació autòctona Orquestra de Cambra de Vila-seca, dirigida per Xavier Pastrana, amb obres de Bottessini, Howels, Holst, Rodrigo i Liszt. El proper 16 de novembre serà el torn del pianista Karst de Jong i, finalment, el 8 de març de 2013 tindrà lloc el darrer concert, novament amb l’Orquestra de Cambra de Vila-seca i una formació coral per determinar, que oferiran el Requiem de Mozart.

Les activitats formatives entorn de l’òpera –“Òpera per a tothom”– començaran el proper 2 de novembre a càrrec del musicòleg i divulgador Marcel Gorgori amb una conferència sobre la figura i l’obra de Verdi, centrada en Nabucco i La Traviata; Gorgori farà el mateix amb Wagner, amb La valquíria, el dia 15 de febrer de 2013. Finalment, el 10 de maig, el director artístic del Gran Teatre del Liceu, Joan Matabosch, presentarà la temporada 2013-14 del Liceu.

D’altra banda, el Bravium Teatre organitza un acte commemoratiu dels 130 anys d’història del Teatre Fortuny, el proper 16 de novembre, que recrearà la seva inauguració, que s’escaigué el mateix dia de l’any 1882. L’objectiu del Bravium és omplir el Fortuny amb persones vestides de l’època i reproduir el mateix espectacle d’aquell dia, que va ser l’òpera Faust, la qual es farà, però, amb un format de concert més reduït, a càrrec de l’Orquestra Camera Musicae, dirigida per Tomàs Grau. L’empresa Dress Art serà l’encarregada del vestuari de tots els assistents, que hauran de passar pel Bravium a prendre’s mides per a l’elaboració dels vestits. Els interessats es poden adreçar al Bravium Teatre de Reus (carrer de la Presó, 13) o rebre més informació al telèfon 977 34 37 01.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter