Subscriu-te

El Cor de Cambra del Palau interpreta a Varsòvia ‘El Messies’ de Händel

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’orquestra belga Il Fondamento actuaran demà dimarts, 5 de març, a la Sala de Concerts de l’Orquestra Filharmònica de Varsòvia per oferir El Messies de G. F. Händel, sota la direcció de l’oboista i titular de l’orquestra, Paul Dombrecht. El Messies, una de les obres més populars de la història de la música, va ser estrenada durant la Setmana Santa de l’any 1742 a Dublín. L’oratori, que es tanca amb la referència a la mort i resurrecció de Crist, s’interpretarà demà emmarcat en el període de la Quaresma.

“Per al Cor de Cambra és molt gratificant retrobar-nos amb Il Fondamento i el seu director, Paul Dombrecht, en la que serà la primera de les tres col·laboracions d’enguany”, explica Josep Vila i Casañas, director del Cor. I és que el proper diumenge 24 de març ambdues formacions actuaran en la 52a edició de la Semana de Música Religiosa, a Conca, amb Der Sterbende Jesus d’A. Rosetti; mentre que el dia 7 de juny de 2013 oferiran novament El Messies al Festival Händel de Halle, ciutat natal del compositor.

Amb una clara voluntat d’internacionalització, el Cor de Cambra del Palau és des del 2010 membre de la Xarxa Europea de Cors de Cambra Professionals d’Europa (TENSO). Considerada una de les formacions de més prestigi de l’Estat espanyol, la seva missió és cultivar i promoure la música coral universal, amb una atenció especial a la nova creació i a la recuperació del patrimoni musical català. El cor, fundat l’any 1990 per l’Orfeó Català, rep el suport de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter