Subscriu-te
,

El Cor Infantil de Granollers, premiat al certamen d’havaneres de Torrevella

El Cor Infantil Amics de la Unió al Concurs de Torrevella 2013
El Cor Infantil Amics de la Unió al Concurs de Torrevella 2013

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, dirigit per Josep Vila i Jover, va ser premiat per partida doble al 59è Certamen Internacional de Habaneras y Polifonía de Torrevieja (Torrevella, Alacant) –on va actuar el passat 25 de juliol–, amb el premi al millor cor estatal i el premi del públic; era l’únic cor infantil entre tots els concursants. Era la tercera vegada que el cor viatjava a aquest concurs, on ja havia obtingut un tercer i un primer premis, però sempre ho havia fet en el concurs juvenil. Aquesta era la primera vegada que competia en l’edició per a cors adults de tot el món.

El premi del públic, explica el director Josep Vila i Jover, “el voten tots els abonats al certamen, els que hi van tots els dies. És un premi guanyat a partir de l’opinió de moltíssima gent que ha vist tots els grups participants. A l’auditori, hi caben més de 1.500 persones. Fa una especial il·lusió que en una ocasió com aquesta se’t valori com el millor cor del festival”. Aquests premis són part del resultat de la feina que es du a terme des de fa més de quinze anys a la Societat Coral Amics de la Unió, on tots els membres dels cors són formats musicalment des de ben petits, tot permetent que el resultat final pugui assolir nivells de gran qualitat.

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers va néixer el 1996 amb l’Escola de Música creada aquell mateix any en el si de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, entitat dedicada des del 1877 a la promoció i difusió de la música coral. El Cor, format per veus blanques entre dotze i disset anys, interpreta obres de diferents períodes i estils i presta una atenció especial a la música popular catalana i d’autor. Tots els membres del cor reben classes de cant i tècnica vocal amb les professores Maria Illa, Júlia Sesé i Pilar Páez. El pianista David Gómez acompanya habitualment el cor, que és dirigit des de la seva fundació per Josep Vila i Jover. Ha treballat també amb directors de prestigi, com Christian Grube, Francesc Guillén, Òscar Boada o Manel Valdivieso, i participa habitualment en les programacions dels principals escenaris del país, com l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana o el Gran Teatre del Liceu.

Ha participat en diversos festivals i concursos internacionals. Entre els més recents, destaquen el 42è Certamen Coral de Tolosa el 2010 (2n premi), el 15è Certamen Juvenil d’Havaneres de Torrevella (1r premi) i el 27è Festival Internacional de Música de Cantonigròs (2n premi). El Cor Infantil Amics de la Unió ha enregistrat diversos discos, els més recents: There is no rose (2012, La Mà de Guido); El Bestiolari d’Albert Guinovart (2010), enregistrat en directe a l’Auditori de Barcelona; Josep M. Ruera-Música vocal (2009), una selecció de peces inèdites del mestre Ruera, i Musica Coeli-La Música del Cel (2008), un recull de música sacra de diversos períodes.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter