Subscriu-te

12a edició de l’AIMS Festival

AIMS 01

Del 7 al 18 d’agost tindrà lloc una nova edició de l’AIMS Festival 2013, organitzat per l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), l’entitat Sonos i l’Ajuntament de Solsona. Aquest projecte inclou una acadèmia internacional de música d’alt nivell i el principal i únic festival pedagògic de Catalunya. L’AIMS és una iniciativa de descentralització i democratització cultural, un espai de creació musical i un punt de trobada de joves talents d’arreu del món.

La dotzena edició del Festival consistirà en concerts a Solsona, Cardona, Sant Llorenç de Morunys, Riner, Navès, Lleida, Mollerussa, Berga, Igualada, el Bruc i Moià. A més, el programa inclou els ja clàssics recitals al carrer, al nucli antic de la capital del Solsonès.

D’altra banda, el projecte creix en impacte social gràcies al programa que du a terme des de ja fa sis edicions, en traslladar la música a residències, casals de gent gran, hospitals, centres d’acollida i amb concerts a domicili de persones amb mobilitat reduïda. Tot això configura una atapeïda agenda amb una programació de vint-i-sis actuacions en tretze dies. Enguany hi participen cinquanta-cinc alumnes d’una vintena de nacionalitats diferents.

La violinista suïssa Simone Zgraggen
La violinista suïssa Simone Zgraggen

El concert inaugural del Festival tindrà lloc el dimecres 7 d’agost al Teatre Comarcal de Solsona (22 hores), amb un programa que inclou, entre d’altres, el Trio en Sol major, KV 564  de Mozart, el Quartet núm. 1 per a piano i corda en Do menor, op. 15  de Fauré, i la recuperació de l’obra Glossa del ball dels gegants de Solsona, del compositor garriguenc Sancho-Marraco, amb una revisió i arranjament encarregada a Albert Guinovart. Els intèrprets d’aquest concert seran alguns dels professors del Festival, com la pianista coreana Seon-hee Myong, la violinista suïssa Simone Zgraggen, el viola ucraïnès Andri Vitovitx, el contrabaixista alemany Christoph Rahn i el violoncel·lista alemany Peter Thiemann, que també és el director artístic de l’AIMS.

Tota la informació sobre el Festival es pot trobar al seu web: www.aims.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter