Subscriu-te

El Cor Jove Nacional de Catalunya enceta una nova etapa sota la direcció de Mireia Barrera

Després de celebrar la desena edició, el Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) es renova amb l’objectiu de potenciar el vessant formatiu d’alt nivell del projecte. Així, Mireia Barrera que ja va dirigir el Cor el 2019 torna a assumir-ne la titularitat, però ara per a un període de dos anys, és a dir, fins a l’abril del 2025.

D’altra banda, una de les principals novetats d’aquesta nova etapa del Cor Jove Nacional de Catalunya serà una segona trobada de treball, per Setmana Santa, a fi de treballar de manera més continuada al llarg de l’any.

El CJNC passarà a tenir, doncs, tres cites al llarg de la temporada: arrencarà a l’estiu, amb el període central del projecte, continuarà el mes de febrer amb un cap de setmana de treball i la celebració d’un concert a Barcelona, i es clourà coincidint amb una segona trobada dels integrants per Setmana Santa.

Durant aquests períodes, l’activitat s’ampliarà amb sessions de treball amb directors orquestrals de prestigi, col·laboracions amb artistes d’altres disciplines, programes amb directors convidats, sessions d’assaig amb cantants de cor professionals i la participació en concerts de caràcter benèfic o social.

Per a l’edició 2023 del CJNC, Mireia Barrera ha ideat un programa que gira entorn de la poesia catalana, amb obres dels compositors Mariona Vila, Manuel Oltra i Benet Casablancas, sobre poemes de Joan Maragall, Josep Carner, J. V. Foix o Pere Quart. La propera cita d’estiu serà a Vic del 28 de juliol al 6 d’agost, i inclourà una sessió de treball amb el director Antoni Ros Marbà.

Les audicions per formar part de la pròxima edició del Cor Jove Nacional de Catalunya se celebraran els dies 17, 18 i 19 de març a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona. S’hi pot presentar qualsevol jove cantant entre 18 i 28 anys. Els seleccionats podran formar part del Cor durant dos anys, tot i que la continuïtat estarà condicionada a les necessitats del Cor i al compromís amb el projecte. Al llarg d’aquests dos anys, doncs, s’obriran noves convocatòries d’audicions.

La llarga trajectòria de la directora Mireia Barrera amb cors professionals li atorga una mirada privilegiada a tots els elements que defineixen un bon cantant professional i, per tant, de la formació que cal oferir als joves cantants per ajudar-los a encarar la seva futura carrera.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter