Subscriu-te
,

Jörg Widmann dirigeix una estrena mundial pròpia al Palau de la Música amb l’Orfeó Català

Aquest proper dissabte, 18 de febrer, el compositor, clarinetista i director alemany Jörg Widmann tornarà al Palau de la Música per dirigir l’Orfeó Català i l’organista Juan de la Rubia en l’estrena absoluta de la fantasia per a cor i orgue Variacions sobre El cant dels ocells, obra d’encàrrec del Palau de la Música.

El programa del concert presenta també la Setena Simfonia de Beethoven a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), formació que Widmann dirigirà per primera vegada. El concert, corresponent al cicle Palau 100, presenta a més altres dues obres de Widmann, Con brio i Concert per a violí núm. 2, amb Carolin Widmann -germana del compositor- com a solista convidada.

Beethoven protagonitzarà l’inici i el final del concert tancant un cercle que començarà amb l’obra de Widmann Con brio, una obra encarregada pel director Mariss Jansons destinada a prologar un concert en què s’havien d’interpretar, precisament, les simfonies Setena i Vuitena de Beethoven. La Setena de Beethoven tancarà la vetllada.

Entremig s’interpretarà el Concert per a violí núm. 2 que Widmann va dedicar a la seva germana, la violinista Carolin Widmann, que en serà la solista. A continuació l’Orfeó Català estrenarà Variacions sobre El cant dels ocells, per a cor i orgue amb Juan de la Rubia al teclat de l’orgue Walcker del Palau.

Jörg Widmann és, actualment, un dels compositors europeus vius amb més encàrrecs. Aquesta temporada es presenta com a compositor visitant amb l’Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo, Orquestra Simfònica de la Ràdio Finlandesa i amb l’Orchestre Philharmonique de Radio France. Va ser compositor convidat del Palau de la Música les temporades 2019-2020 i 2020-2021, i de fet, aquest proper concert és l’últim projecte que faltava recuperar després de la interrupció provocada per la pandèmia.

Les seves creacions, sovint premiades, permeten afirmar que Widmann és un dels músics que millor sap entendre i dialogar amb la tradició, a més d’un dels artistes més versàtils de la seva generació.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter