Subscriu-te

El director nord-americà James Ross serà el nou titular de la Simfònica del Vallès a partir de la temporada 2017-18

james_ross_ok

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) va anunciar recentment que el músic, pedagog i director d’orquestra nord-americà James Ross (Boston, 1959) assumirà la direcció titular de l’OSV per un període inicial de tres temporades, des de l’1 de setembre de 2017 fins al 31 d’agost de 2020.

Fins a la seva incorporació, durant la temporada 2016-17 els programes de l’OSV seran dirigits pels directors convidats Rubén Gimeno, Víctor Pablo Pérez, Pedro Alcalde, Diego Martín Etxebarría, Lucas Macías, Arthur Post, Xavier Puig i el mateix James Ross, que en dirigirà dos concerts. Aquesta decisió neix de la ferma voluntat de l’OSV, una orquestra privada en què els músics en són els propietaris, de continuar creixent també com a organització fent augmentar el grau d’implicació de tots els seus treballadors, fins i tot en les decisions artístiques.

James Ross va rebre una sòlida formació a la Harvard University, al Curtis Institute of Music de Filadèlfia i a l’Akademie der Künste de Berlín –estudis de direcció d’orquestra amb Kurt Masur, Seiji Ozawa i Leonard Bernstein, director assistent de l’Orquestra Simfònica de Boston i de William Christie al conjunt Les Arts Florissants–, amb una prestigiosa carrera com a músic (trompa solista sota la direcció de Kurt Masur a l’Orquestra Gedwandhaus de Leipzig). Aquestes experiències li permeten liderar projectes innovadors, tant a nivell pedagògic i formatiu com a nivell artístic i comunitari, tot exercint actualment com a director d’activitats orquestrals de la Universitat de Maryland i com a director adjunt del Programa de Direcció d’Orquestra de la Juilliard School de Nova York i la direcció artística de la Jove Orquestra Nacional dels Estats Units.

James Ross serà a Sabadell del 13 al 20 de juny, viurà l’activitat diària de l’orquestra, serà present en diversos actes i participarà en la presentació oficial de Simfònics a Sabadell de la temporada 2016-17.

 

Descarregar PDF

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Fundació @operacatalunya enceta temporada aquest dimecres 20 amb un dels títols més populars de Rossini. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/comenca-la-temporada-2021-22-dopera-a-catalunya-amb-il-barbiere-di-siviglia/

Segueix-nos a Twitter