Subscriu-te

El Festival d’Orgue de Montserrat donarà pas enguany a un cicle “de proximitat”

Els organistes Jonatan Carbó, Juan de la Rubia, Miquel González i Izumi Kando actuaran aquest estiu a Montserrat al cicle de concerts que substituirà el programa previst per a la desena edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat Cassià M. Just, que s’ha traslladat a l’any que ve.

Així, els dissabtes 20 de juny, 25 de juliol, 8 i 22 d’agost, a les 9 del vespre (tal com és habitual al Festival), se celebraran aquests concerts a càrrec d’artistes que viuen i treballen a Catalunya. Els concerts tindran lloc a la basílica de Santa Maria, amb entrada lliure, però caldrà complir la normativa de distància social permesa –i, per tant, reservar la localitat– i també es podran seguir en directe a través de Montserrat RTV i de les televisions de la Xarxa de Comunicació Local.

Tots els concerts, que porten per títol “De Bach a…”, inclouen al programa alguna obra de Bach, així com autors contemporanis.

El primer concert, de Jonatan Carbó –que és professor d’orgue a Igualada– serà un homenatge a les víctimes de la COVID-19 i, especialment, a les persones afectades de les poblacions de la conca d’Òdena. El programa inclourà obres de Bach, Pärt, Reger, Massana i Mozart.

Al segon concert, de Juan de la Rubia, hi sonaran obres de Bach, Saint-Saëns, Gigout, Vierne i Widor.

El tercer, amb Miquel González, presentarà el disc commemoratiu del desè aniversari del Festival Internacional Orgue de Montserrat, enregistrat per ell mateix, amb obres de Bach, Widor, Guilmant i Jongen.

Finalment, l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, acompanyada per Nguyen Huu Nguyen al violí i Vincent Fillatreau a la viola, interpretaran Bach, Bédard, Gluck, Stamm, Marais, Gunther, Saint-Saëns i Naji Hakim.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Del 14 de maig al 13 de juny, una quinzena de municipis de la Catalunya central acolliran els espectacles d'una nova edició del festival @espurnesbarroqs. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/passio-barroca-lema-del-quart-espurnes-barroques-2021/

La @Mahler_Chamber ha actuat al @palaumusicacat amb Daniele Gatti, "un director extremadament professional que no falla mai; pot agradar més o menys, però amb ell no hi ha mai ensurts", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-retorn-a-la-vida-de-la-mahler-chamber-orchestra/

La pianista @LaFarreRozada ha publicat el seu segon disc, 'Nimbus', un treball "curosament interpretat, en què els detalls i els colors matisats emergeixen amb pianisme delicadíssim", en paraules de Lluís Trullén. Llegeix la crítica al web! @Seedmusic_eu http://www.revistamusical.cat/critica/la-metamorfosi-de-laigua/

La degana dels organistes del nostre país, Montserrat Torrent, celebrarà aquest dissabte 95 anys amb un concert a l'oratori de Sant Felip Neri, on s'està construint l'orgue que portarà el seu nom. Més informació, al nostre web! @FundMTorrent http://www.revistamusical.cat/la-fundacio-montserrat-torrent-celebra-el-95e-aniversari-de-lorganista/

Segueix-nos a Twitter