Subscriu-te

El Festival d’Orgue de Montserrat donarà pas enguany a un cicle “de proximitat”

Els organistes Jonatan Carbó, Juan de la Rubia, Miquel González i Izumi Kando actuaran aquest estiu a Montserrat al cicle de concerts que substituirà el programa previst per a la desena edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat Cassià M. Just, que s’ha traslladat a l’any que ve.

Així, els dissabtes 20 de juny, 25 de juliol, 8 i 22 d’agost, a les 9 del vespre (tal com és habitual al Festival), se celebraran aquests concerts a càrrec d’artistes que viuen i treballen a Catalunya. Els concerts tindran lloc a la basílica de Santa Maria, amb entrada lliure, però caldrà complir la normativa de distància social permesa –i, per tant, reservar la localitat– i també es podran seguir en directe a través de Montserrat RTV i de les televisions de la Xarxa de Comunicació Local.

Tots els concerts, que porten per títol “De Bach a…”, inclouen al programa alguna obra de Bach, així com autors contemporanis.

El primer concert, de Jonatan Carbó –que és professor d’orgue a Igualada– serà un homenatge a les víctimes de la COVID-19 i, especialment, a les persones afectades de les poblacions de la conca d’Òdena. El programa inclourà obres de Bach, Pärt, Reger, Massana i Mozart.

Al segon concert, de Juan de la Rubia, hi sonaran obres de Bach, Saint-Saëns, Gigout, Vierne i Widor.

El tercer, amb Miquel González, presentarà el disc commemoratiu del desè aniversari del Festival Internacional Orgue de Montserrat, enregistrat per ell mateix, amb obres de Bach, Widor, Guilmant i Jongen.

Finalment, l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, acompanyada per Nguyen Huu Nguyen al violí i Vincent Fillatreau a la viola, interpretaran Bach, Bédard, Gluck, Stamm, Marais, Gunther, Saint-Saëns i Naji Hakim.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fernando Caminals, membre fundador de @CamerataXXI, signa l'obituari de Xavier Blanc, desaparegut el passat 9 d'octubre. Llegeix-lo al web! (Foto: @JosepMolina11) http://www.revistamusical.cat/en-la-mort-de-xavier-blanc/

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Segueix-nos a Twitter