Subscriu-te

El cicle Estiu al Palau reprèn l’activitat musical del Palau de la Música Catalana

El Palau de la Música Catalana ha presentat avui el cicle Estiu al Palau 2020, que tindrà lloc de l’1 de juliol al 15 de setembre i que de forma excepcional per la situació derivada de la COVID-19 amplia la programació ja anunciada. També a partir del mes de juliol es tornaran a programar les visites arquitectòniques a l’edifici, amb noves modalitats i formats adreçats sobretot als barcelonins i barcelonines i al turisme català i de la resta de l’Estat.

Després de tres mesos i mig de tancament, el Palau de la Música reprèn l’activitat concertística amb vint-i-dos concerts, dotze dels quals són noves propostes programades amb la voluntat de donar suport als músics locals i animar el públic a gaudir novament de la música en directe amb les màximes garanties de seguretat.

El cicle Estiu al Palau

La temporada d’estiu s’obrirà amb un recital d’Albert Guinovart que serà l’encarregat d’inaugurar el cicle el dimecres 1 de juliol (21 h) amb obres de Chopin i Granados i obra pròpia que inclou l’estrena de Cinc novel·letes, compostes durant el confinament. 

Ian Bostridge debutarà al Palau de la Música Catalana

Com a novetats, el cicle Estiu al Palau 2020 programarà quatre concerts en format solista, protagonitzats pels pianistes Marco Mezquida (03.08.20), Noelia Rodiles (10.08.20) i Maria Canyigueral (17.08.20) i l’organista Juan de la Rubia (27.08.20). En format duo hi actuaran Dani Espasa, clavicèmbal, i Lina Tur Bonet, violí (15.07.20); Ramon Bassal, violoncel, i Marc Piqué, piano (27.07.20); Joel Bardolet, violí, i Marc Heredia, piano (20.08.20); Serena Sáenz, soprano, i Ricardo Estrada, piano (02.07.20), i Mercedes Gancedo, soprano, i Beatriz Miralles, piano (01.09.20). Cal destacar el debut al Palau de la Música Catalana del tenor Ian Bostridge, acompanyat d’Igor Levit al piano (24.07.20). Procedent del Festival de Granada, Ian Bostridge cantarà el cicle de lied El viatge d’hivern de Franz Schubert, obra de la qual és un dels intèrprets de referència a nivell mundial. També, i en coproducció amb el Festival Grec, hi actuarà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Josep Pons i amb la col·laboració de l’artista Eulàlia Valldosera (20.07.20).

Lina Tur Bonet i Dani Espasa

El cicle inclou també sis concerts que ja estaven programats inicialment, com són el Cosmos Quartet (21.07.20), com a guanyador del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (2018), organitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes; el Quartet Gerhard (05.08.20), en el concert que celebrarà el seu el desè aniversari, i els pianistes Carles Marigó (en col·laboració amb el Festival Bachcelona, 07.07.20), Schaghajech Nosrati (12.08.20), Enrique Bagaría (24.08.20) i Daumants Liepiņš (15.09.29), com a guanyador del Concurs Maria Canals Barcelona 2019. També s’hi inclouen quatre concerts que es van cancel·lar el març passat: Goldmund Quartet (13.07.20,) Vespres d’Arnadí amb Núria Rial i Xavier Sabata (08.07.20) i Meravellós Mahler! (22 i 23.07.20), un espectacle ideat pel Servei Educatiu del Palau que s’oferirà en una versió adaptada per al públic adult amb introducció del popular divulgador musical Ramon Gener i que es farà dos dies; aquestes dues darreres produccions també són en coproducció amb el Grec Festival de Barcelona. 

Carles Marigó

Els concerts del cicle tindran un preu únic de 25 euros i de 15 euros per a joves i col·lectius especials. Podeu veure tota la programació aquí

Visites guiades

Quant a les visites guiades arquitectòniques a l’edifici i per mantenir els estàndards de qualitat amb les recomanacions sanitàries i de seguretat, el Palau crea i prioritza la Visita Lliure, en què el visitant passejarà pel recinte modernista en un itinerari preestablert amb l’acompanyament d’audioguies descarregables en una aplicació al dispositiu mòbil. També es manté la possibilitat de fer la tradicional Visita Guiada, amb l’acompanyament d’un guia, i amb les mesures sanitàries i de seguretat corresponents.

També s’oferirà la Visita Live, amb breus recitals de piano o orgue de 20 minuts que coronen la visita patrimonial habitual. Per propiciar un espai al públic més creatiu, el Palau estrena la Visita Inspira, amb la qual, sota el guiatge de la il·lustradora Gala Pont, es convida el visitant a observar els múltiples detalls i secrets de l’exuberància icònica del Palau. Bloc en mà, el visitant podrà fer esbossos passejant pel Palau i acabar d’executar-los amb els seus propis estris i la tècnica escollida en espais habilitats per a aquesta activitat.

També arrenca la Visita Familiar, recomanada per a famílies amb infants de 6 a 10 anys, impulsada pel Servei Educatiu del Palau; visites adaptades per un educador, que explicarà els orígens del Palau i l’Orfeó Català així com les tècniques i els materials del Modernisme. Per últim, el Palau continua apostant per la Visita Accessible i prendrà mesures higièniques especials per fer-la possible i que, així, cap col·lectiu quedi exclòs de visitar la joia modernista. Es tracta d’una visita especial que va ser mereixedora del darrer Premi Barcelona Sustainable Tourism a les Bones Pràctiques.

Amb aquestes modalitats, el Palau engega un camí d’enriquiment del catàleg de visites, mirades sobre el patrimoni i abast de nous públics que es continuarà desenvolupant a la tardor.

Protocol de seguretat i mesures preventives amb motiu de la COVID-19

El Palau oferirà al públic totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries i hi anirà més enllà amb mesures extraordinàries per garantir que l’edifici sigui un espai lliure de coronavirus. Així, es mantindran les distàncies de seguretat entre els assistents, es vendrà un màxim d’un terç de l’aforament, tant en concerts com en visites guiades, i l’ús de mascaretes serà obligatori. Es crearan protocols d’accés i de sortida del recinte, els concerts seran sense pausa, i amb els programes de mà descarregables des dels dispositius mòbils. Es desinfectaran els espais comuns abans i després de cada concert, es col·locaran càmeres termogràfiques de temperatura en l’accés del públic en general, i marcadors de temperatura individual per als treballadors, artistes o proveïdors. Així mateix, s’han adquirit màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments; catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau, per desinfectar les sabates; pantalles de seguretat als mostradors de Recepció, Seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants. Finalment i aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han canviat els aparells climatitzadors de l’aire condicionat a fi d’optimitzar la purificació de l’aire dins la Sala de Concerts.

Podeu consultar les mesures de seguretat i d’higiene en aquest enllaç.

Imatge destacada: Cosmos Quartet

Nota: Finalment, Ian Bostridge i Igor Levit van decidir cancel·lar el concert que tenien previst oferir al Palau, en el context de la crisi sanitària.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter