Subscriu-te

El Festival Internacional Narciso Yepes inicia la 29a edició

Quartet de Solistes de la JONCA. © Susanna Ferranred

El Festival Internacional Narciso Yepes d’Andorra arriba enguany a la 29a edició amb un repertori eclèctic que inclou novetats i els clàssics de sempre. Així, el tret de sortida el protagonitza el duo pop-rock saragossà Amaral, que actua per primera vegada en aquest festival, i que presentarà el seu últim disc, Hacia lo salvaje (dia 13, Auditori Nacional d’Andorra, 21 h).

Una de les finalitats del Festival Narciso Yepes és ser plataforma de llançament de joves intèrprets amb projecció de futur. Així, és el cinquè any consecutiu que els Solistes de la JONCA, en format de quartet, hi són convidats i oferiran un concert amb un repertori de contrastos a l’església parroquial d’Ordino (dia 16, 12 h). A la primera part, interpretaran obres de música barroca del compositor alemany Georg Philipp Telemann. A la segona versionaran grans clàssics del pop-rock com Queen, Led Zeppelin, The Doors o Bob Marley, entre d’altres.

El tercer concert constitueix una de les cites imprescindibles del Festival, la que protagonitza l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), que en format d’orquestra clàssica i dirigida per l’italià Marzio Conti presentarà un programa que inclou obres de Mendelssohn, Mozart i Beethoven. La gran novetat del repertori és la interpretació de la Cinquena Simfonia de Beethoven, que no ha estat mai abans presentada a Andorra (dia 22, Auditori Nacional d’Andorra, 21 h).

Finalment, el pianista i compositor dominicà Michel Camilo, que ja va actuar al Festival l’any 2006 acompanyat de Tomatito, clourà el Festival tot oferint un recital de piano titulat “Piano solo” (dia 28, Auditori Nacional d’Andorra, 21 h). Camilo hi combinarà el jazz amb tocs caribenys i ritmes de la seva República Dominicana natal, com ja és habitual en el seu estil.

El Festival és organitzat pel Comú d’Ordino i la Fundació CrèditAndorrà, a través de l’Associació Festivals.

Més informació: www.ordino.ad

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter