Subscriu-te

El Festival Mixtur trasllada al setembre la novena edició, amb concerts, tallers i conferències

Del 10 al 20 de setembre tindrà lloc l’edició prevista per al passat mes d’abril, que manté en bona mesura la programació original i la tasca de suport a l’exploració artística en els camps de la música i l’art sonor, tot i la reducció d’una part del programa.

El cartell combina referents del repertori contemporani amb les propostes més actuals i arriscades de la nova creació sonora, tant de l’àmbit nacional com internacional, amb noms com Garage Ensemble, Sigma Project, el duo Lallement & Marques o Brouwer Trio. Aquests i altres artistes, com la jove compositora Inés Badalo, la violoncel·lista Erica Wise o la iniciativa local Discordian Community Ensemble protagonitzaran una dotzena de concerts en què s’interpretaran obres de referència del repertori contemporani de Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho, Benet Casablancas i Chaya Czernowin, així com les estrenes dels encàrrecs del Festival Mixtur i de les obres seleccionades a la Convocatòria Mixtur.

Però el Festival també és reconegut per la dimensió pedagògica, i així els tallers d’enguany –als quals s’han inscrit més d’un centenar de participants d’arreu del món– estaran dirigits per professors de reconegut prestigi internacional, com els compositors Michael Beil, Elena Mendoza i Hèctor Parra (composició), la contrabaixista Joëlle Léandre (improvisació) i la flautista Helen Bledsoe (interpretació).

Així mateix, aquesta edició de Mixtur també combinarà la música amb altres disciplines: és el cas de la videocreació de Colectivo Ergo Sound, les instal·lacions sonores d’Agustí Charles, Joana-Naomi Welteke i Nadja Rix i Jan Mech o la performance de Laura Llaneli.

Finalment, el Festival també inclourà conferències especialitzades, a càrrec dels professors dels tallers pedagògics, i taules rodones centrades en l’actualitat de la nova creació sonora. De manera especial es recordarà les figures de Fidel Balaguer i Carles Guinovart, desapareguts els darrers mesos.

Reconegut arreu per una personalitat pròpia i la integració de propostes d’estètiques diverses que tenen el risc i la innovació com a principals trets distintius, el Festival d’enguany tindrà lloc a Fabra i Coats, l’ESMUC, Phonos i el Centre d’Art Tecla Sala.

El detall de la programació es pot consultar al web oficial: www.mixturbcn.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La pianista @LaFarreRozada ha publicat el seu segon disc, 'Nimbus', un treball "curosament interpretat, en què els detalls i els colors matisats emergeixen amb pianisme delicadíssim", en paraules de Lluís Trullén. Llegeix la crítica al web! @Seedmusic_eu http://www.revistamusical.cat/critica/la-metamorfosi-de-laigua/

La degana dels organistes del nostre país, Montserrat Torrent, celebrarà aquest dissabte 95 anys amb un concert a l'oratori de Sant Felip Neri, on s'està construint l'orgue que portarà el seu nom. Més informació, al nostre web! @FundMTorrent http://www.revistamusical.cat/la-fundacio-montserrat-torrent-celebra-el-95e-aniversari-de-lorganista/

Fins al 14 de setembre hi ha temps de presentar partitures a aquesta nova edició del concurs de composició de la @FundacioMompou. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/convocat-el-42e-concurs-de-joves-compositors-premi-internacional-frederic-mompou/

📢 La directora del @Fest_Torroella, Montse Faura, assumeix la secretaria general i la gerència de #JMCatalunya.

El compositor @JoanMagrane renova com a president de l'entitat per un mandat més. Podeu llegir el comunicat íntegre ací 👇🏽

http://federacio.joventutsmusicals.cat/ca/actualitat/29-la-directora-del-festival-de-torroella-montse.html

Segueix-nos a Twitter