Subscriu-te
,

L’Auditori segmenta la temporada de l’OBC en trimestres i confirma l’assistència de solistes i directors

Noms com Katia Buniatishvilli, Emmanuel Pahud, Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs, i Josep Caballé Domenech es mantenen en els primers mesos de la nova temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que es divideix en trimestres per permetre l’adaptació a l’evolució de la pandèmia i intentar evitar cancel·lacions i devolucions innecessàries.

Així, amb el màxim respecte a les mesures de seguretat sanitària vigents en aquell moment, la temporada de tardor es desenvoluparà entre l’octubre i el desembre amb 11 concerts que a més s’emetran en streaming a través de la nova plataforma L’Auditori Digital (auditoridigital.cat).

D’altra banda, aquest serà l’inici el nou projecte artístic impulsat per Robert Brufau que uneix les tres properes temporades a l’entorn d’un mateix relat en tres capítols: creació, amor-odi i mort o retorn. És per això que, tal i com ja es va presentar fa unes setmanes, bona part de les obres programades aquests primers mesos estaran vinculades a la idea de creació, com ara Nit transfigurada d’Arnold Schönberg, els Tres estudis de Couperin de Thomas Adès, compositor convidat de la temporada, les Variacions sobre un tema de Haydn de Brahms, La cançó de la Terra de Mahler, In Seven Days de Thomas Adès, Ad limen caeli de Núria Giménez, Ramifications de György Ligeti i Homenaje a Ligeti de Sofía Martínez.

Abel Tomàs. (c) Igor Cortadellas.

Pel que fa als solistes que visitaran L’Auditori en la primera part de la temporada, hi ha les joves intèrprets Maria Florea al violí i Sara Ferrández a la viola –que inauguraran temporada el cap de setmana del 2 d’octubre amb la Simfonia concertant de Mozart dirigida per Kazushi Ono-, els violinistes Vera Martínez Mehner i Abel Tomàs -membres del Quartet Casals-, el baríton José Antonio López i la pianista Neus Estarellas. I des de dalt del podi, completarà aquesta relació d’artistes catalans convidats el director Josep Caballé Domènech.

Emmanuel Pahud. (c) Fabien Monthubert.

Entre els intèrprets internacionals que acudiran a la temporada de l’OBC, hi ha la pianista Katia Buniatishvili i el flautista Emmanuel Pahud, a més del pianista Sebastian Knauer, el viola Antoine Tamestit i el tenor Ilker Arcayürek, a més de les directores Giedrė Šlekytė, Tabita Berglund i Zoi Tsokanou i els directors Ludovic Morlot, Nuno Coelho i Joseph Bastian, entre d’altres.

En canvi, l’aplicació de les mesures de seguretat sanitària establertes han fet que projectes que s’havien de fer aquesta temporada com la Simfonia Turangalila d’Olivier Messiaen o Absolut Jest de John Adams s’hagin reprogramat per a la següent.

L’abonament dissenyat per a aquests concerts de tardor permet fer-ne una tria a la carta i aplicar-hi un descompte del 25% per la compra d’entrades per a  3 concerts i d’un 30% per a 5 concerts. Entre les mesures que caldrà respectar per accedir-hi hi haurà l’obligació de portar mascareta en tot moment, la distància entre persones, l’accés esglaonat a la sala i l’eliminació de la pausa.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter