Subscriu-te

El guitarrista xilè Emerson Salazar, primer premi del Certamen Llobet 2016

D’esquerra a dreta: Josué Fonseca (segon premi), el compositor Lucas Saboya, Emerson Salazar (primer premi) i Izan Rubio (tercer premi). © Certamen Llobet
D’esquerra a dreta: Josué Fonseca (segon premi), el compositor Lucas Saboya, Emerson Salazar (primer premi) i Izan Rubio (tercer premi). © Certamen Llobet

El 6 de novembre passat va tenir lloc la prova final de la XIII edició del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet, en la trobada internacional de guitarra Festival de les Arts i la Guitarra, Art Llobet 2016, fundat i dirigit pel mestre xilè de la guitarra Eulogio Dávalos. Aquest concurs de guitarra clàssica d’alt rendiment és adreçat a joves fins a 35 anys d’edat sense distinció de nacionalitat. Enguany hi van concursar nou guitarristes procedents de Xile, Cuba, Portugal i Espanya.

A la prova final, celebrada a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, van concursar els guitarristes Josué Fonseca (Cuba), Emerson Salazar (Xile) i Izan Rubio (Espanya), que van interpretar l’obra Merengue del mestre Lucas Saboya, al costat del Quartet Concertanti. També es va comptar amb una actuació de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, sota la direcció de Sergi Vicente i, com a artistes convidats, la violinista Al·la Voronkova i els ballarins Olga Ponce i Moisés Bertran.

El jurat, que va destacar l’alt nivell de tots els participants, estava integrat per Inmaculada Balsells, Raúl Sandín, Lucas Saboya, Yorgos Arguiriadis i Josep Mut, i va acordar atorgar el primer premi a Emerson Salazar, el segon premi a Josué Fonseca i el tercer premi a Izan Rubio, que també va obtenir els premis especials a la millor interpretació de l’obra de Miquel Llobet i com a millor català classificat. El premi honorífic “A tota una vida per la guitarra” va ser atorgat al guitarrista i pedagog espanyol establert a París Alberto Ponce.

Eulogio Dávalos va clausurar aquesta edició reiterant la necessitat d’oferir plataformes per a joves talents com aquest concurs, tot remarcant que és l’únic existent a Catalunya i que des de la seva fundació, el 1995, un nombre important de representants llatinoamericans hi han obtingut premis, tot destacant Xile com a país de referència de la guitarra clàssica. La XIV edició del Certament Llobet tindrà lloc entre els dies 2 i 5 de novembre de 2017.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter