Subscriu-te

El jove pianista Behzod Abduraimov, solista convidat de la Simfònica del Vallès

El jove pianista Behzod Abduraimov. © B. Ealovega/Decca
El jove pianista Behzod Abduraimov. © B. Ealovega/Decca

Behzod Abduraimov (Tashkent, Uzbekistan, 1990), considerat un prodigi del piano, actua per primera vegada a l’Estat espanyol acompanyat d’una orquestra simfònica, en aquest cas l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que l’ha convidat per als seus concerts de temporada a Sabadell i Barcelona. Així, avui divendres 24 de maig al Teatre Principal de Sabadell (21 h) i demà dissabte 25 de maig al Palau de la Música Catalana (19 h, en el cicle Concerts Simfònics al Palau), Behzod Abduraimov interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski.

Behzod Abduraimov va néixer a Tashkent el 1990 i va començar a tocar el piano als cinc anys. Va ser alumne de Tamara Popovich al Liceu Uspenski Central de l’Estat a Tashkent, i actualment estudia al Centre Internacional per a la Música a la Universitat Park de Kansas City amb Stanislav Ioudenitch. Als divuit anys va guanyar el primer premi del Concurs Internacional de Piano de Londres 2009 amb la interpretació del Concert núm. 3 de Prokófiev. Arran d’aquest premi va ser convidat per la Royal Philharmonic Orchestra i l’Orquestra Filharmònica de Londres, i hi va interpretar el Concert núm. 2 per a piano i orquestra de Saint-Saëns. També va actuar a la Xina i Kuala Lumpur amb la Simfònica de Sydney sota la batuta de Vladimir Ashkenazy, amb gran èxit de crítica. Després d’aquesta reeixida col·laboració, va ser convidat al Bremen Musikfest 2010 i als Piano Olympics de Bad Kissingen (on va guanyar el primer premi), al BOZAR de Brussel·les i al Wigmore Hall, on va debutar el maig de 2010. Des de la seva primera actuació com a solista als vuit anys amb l’Orquestra Simfònica Nacional de l’Uzbekistan, Abduraimov ha ofert nombrosos concerts als EUA, Itàlia, Rússia i el mateix Uzbekistan.

Amb un talent extraordinari, és un artista que ha cultivat la reputació de captivar el públic amb les seves actuacions impressionants i electritzants. Durant aquesta temporada ha fet una gira de presentació del seu darrer disc amb Decca, que l’ha dut a fer nombroses actuacions arreu del món. Segons la crítica internacional més reputada, Abduraimov està cridat a ser un dels grans pianistes d’aquest segle.

El programa de concert, dirigit pel titular de l’OSV, Rubén Gimeno, es completarà amb una selecció d’El trencanous de Txaikovski; el concert al Palau de la Música començarà amb l’obra de Joan Guinjoan Archipiélago (segon i setè moviments). Comediants, artista resident de la Simfònica del Vallès aquesta temporada, descobrirà el Txaikovski més contista i juganer.

Per a més informació sobre aquests concerts es pot consultar el text del músic de l’OSV Xavier Riba “Impressions des del quart faristol” a http://osvalles.com/ca/impressionsdesdelquartfaristol. També es pot accedir al vídeo de promoció de Decca/Universal de l’any 2012 de presentació del primer CD d’Abduraimov a http://www.youtube.com/watch?v=727toloD4u8.

Descarregar PDF

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter