Subscriu-te

El jove pianista Behzod Abduraimov, solista convidat de la Simfònica del Vallès

El jove pianista Behzod Abduraimov. © B. Ealovega/Decca
El jove pianista Behzod Abduraimov. © B. Ealovega/Decca

Behzod Abduraimov (Tashkent, Uzbekistan, 1990), considerat un prodigi del piano, actua per primera vegada a l’Estat espanyol acompanyat d’una orquestra simfònica, en aquest cas l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que l’ha convidat per als seus concerts de temporada a Sabadell i Barcelona. Així, avui divendres 24 de maig al Teatre Principal de Sabadell (21 h) i demà dissabte 25 de maig al Palau de la Música Catalana (19 h, en el cicle Concerts Simfònics al Palau), Behzod Abduraimov interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski.

Behzod Abduraimov va néixer a Tashkent el 1990 i va començar a tocar el piano als cinc anys. Va ser alumne de Tamara Popovich al Liceu Uspenski Central de l’Estat a Tashkent, i actualment estudia al Centre Internacional per a la Música a la Universitat Park de Kansas City amb Stanislav Ioudenitch. Als divuit anys va guanyar el primer premi del Concurs Internacional de Piano de Londres 2009 amb la interpretació del Concert núm. 3 de Prokófiev. Arran d’aquest premi va ser convidat per la Royal Philharmonic Orchestra i l’Orquestra Filharmònica de Londres, i hi va interpretar el Concert núm. 2 per a piano i orquestra de Saint-Saëns. També va actuar a la Xina i Kuala Lumpur amb la Simfònica de Sydney sota la batuta de Vladimir Ashkenazy, amb gran èxit de crítica. Després d’aquesta reeixida col·laboració, va ser convidat al Bremen Musikfest 2010 i als Piano Olympics de Bad Kissingen (on va guanyar el primer premi), al BOZAR de Brussel·les i al Wigmore Hall, on va debutar el maig de 2010. Des de la seva primera actuació com a solista als vuit anys amb l’Orquestra Simfònica Nacional de l’Uzbekistan, Abduraimov ha ofert nombrosos concerts als EUA, Itàlia, Rússia i el mateix Uzbekistan.

Amb un talent extraordinari, és un artista que ha cultivat la reputació de captivar el públic amb les seves actuacions impressionants i electritzants. Durant aquesta temporada ha fet una gira de presentació del seu darrer disc amb Decca, que l’ha dut a fer nombroses actuacions arreu del món. Segons la crítica internacional més reputada, Abduraimov està cridat a ser un dels grans pianistes d’aquest segle.

El programa de concert, dirigit pel titular de l’OSV, Rubén Gimeno, es completarà amb una selecció d’El trencanous de Txaikovski; el concert al Palau de la Música començarà amb l’obra de Joan Guinjoan Archipiélago (segon i setè moviments). Comediants, artista resident de la Simfònica del Vallès aquesta temporada, descobrirà el Txaikovski més contista i juganer.

Per a més informació sobre aquests concerts es pot consultar el text del músic de l’OSV Xavier Riba “Impressions des del quart faristol” a http://osvalles.com/ca/impressionsdesdelquartfaristol. També es pot accedir al vídeo de promoció de Decca/Universal de l’any 2012 de presentació del primer CD d’Abduraimov a http://www.youtube.com/watch?v=727toloD4u8.

Descarregar PDF

La soprano Serena Sáenz guanya el Concurs de Cant Montserrat Caballé, celebrat al @Liceu_cat

El 'War Requiem' de Britten és, aquests dies, protagonista de la programació del @Liceu_cat. "El resultat musical va ser excepcional", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-war-requiem-en-una-gran-versio-escenificada/

Mor als 92 anys el director neerlandès Bernard Haitink. Titular de les orquestres del Concertgebouw, Filharmònica de Londres, Covent Garden, Glyndebourne i Simfònica de Chicago, entre d'altres. I especialista en el repertori de Mahler, Bruckner, Strauss, Mozart o Beethoven.

Aquest dissabte té lloc el primer dels dos concerts de la temporada de tardor de l' @obarroca a l'oratori de Sant Felip Neri. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lorquestra-barroca-catalana-inicia-la-vii-temporada-de-musica-antiga-amb-lidia-vinyes-curtis-i-juan-de-la-rubia/

Segueix-nos a Twitter