Subscriu-te

Recital de cant i piano d’Yrene Martínez i García Morante en el cicle Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona

Manuel-y-Yrene

La soprano Yrene Martínez Roca i el pianista Manuel García Morante oferiran el quart concert del 19è cicle Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona el dijous 30 de maig a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB, av. Diagonal, 647; Metro L3, parada Palau Reial), a les 19 hores.

La primera part del recital serà dedicada a cançons d’Eduard Toldrà –Recança, Cançó de bressol, La mar estava alegre, Maig i Cançó de l’amor que passa– i d’Enric Granados –El majo discreto, Elegía eterna i No lloreís ojuelos–, mentre que a la segona part s’interpretaran quatre cançons tradicionals catalanes harmonitzades per Manuel García Morante –El mariner, L’alabau, La calma del mar i Enemic de les dones– i cançons compostes pel mateix pianista –Bandoneón, Minyons de Bahía, Greta, Corrido, Romace de la luna, luna i Balada de les estrelles.

Manuel García Morante (Barcelona, 1937) és considerat un músic integral, ja que conrea de manera habitual les facetes de pianista i concertista, acompanyant, arranjador i compositor. García Morante, que va ampliar estudis a París, on va entrar en contacte amb grans noms com Cortot, Poulenc o Messiaen, ha treballat amb cantants com Myriam Alió, Conxita Badia, Carmen Bustamante i, sobretot, Victòria dels Àngels, a qui va acompanyar en nombrosíssims recitals arreu del món. Des de fa anys forma duet estable amb la soprano Yrene Martínez Roca, que va ser alumna seva. Fruit d’aquesta col·laboració, Yrene Martínez Roca ha estrenat diverses obres de García Morante, com l’òpera Violeta –amb llibret de Josep Maria Carandell–, l’òpera monòleg María Estuardo, Selene, Diez canciones sobre ‘Marinero en tierra’ –basat en el poemari de Rafael Alberti–, Quatre cançons –basades en poemes de Miquel Martí i Pol–, i Cantata a Frida Kahlo, obra que García Morante va compondre com a homenatge a la pintora mexicana –basada en fragments del diari i les cartes escrites per l’artista– i que es va estrenar a la sala de cambra del Carnegie Hall de Nova York el 2007, en els actes del centenari del naixement de la pintora.

L’entitat Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona és una associació dedicada a pal·liar la marginació social a la ciutat, centrada al barri del Raval, que mitjançant l’organització de cicles de concerts recapta fons econòmics que inverteix en diferents projectes. La idea sorgí arran del moviment de solidaritat social i econòmic que es desenvolupà a causa de l’incendi del Gran Teatre del Liceu el 1994, amb la finalitat de poder reconstruir també la vida dels que malviuen al barri que envolta el teatre d’òpera. Aquest cicle de concerts té el suport de Justícia i Pau i hi col·laboren l’Ajuntament de Barcelona, diversos mitjans de comunicació i particulars. L’entrada del concert val 6 euros, a més d’una “fila zero” per a donatius. Més informació: www.corcremat.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter