Subscriu-te

El jove pianista Jorge Nava guanya el Concurs de Piano de Vilafranca del Penedès

Jorge Nava durant l’actuació en el concert de cloenda del Concurs. © www.obrasocialcaixapenedes.com
Jorge Nava durant l’actuació en el concert de cloenda del Concurs. © www.obrasocialcaixapenedes.com

La 44a edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya va tenir lloc el mes de juny passat a Vilafranca del Penedès, organitzat per Joventuts Musicals d’aquesta ciutat, i en va resultar guanyador amb el primer premi de la categoria sènior (fins a 26 anys) Jorge Nava, actualment alumne del Conservatori del Liceu. Jorge Nava va néixer a Santander el 1990 i des dels cinc anys ha rebut formació musical de diversos professors i músics internacionals; actualment forma part d’alguns grups de cambra –com el Trio Bruckner– i col·labora amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Com a solista, ha estat guardonat en diferents concursos i festivals a nivell internacional.

La resta de premiats de la categoria sènior van ser Talgat Kurmankulov, amb el segon premi, i Marco Gonzalvo, amb el tercer. El jurat d’aquesta categoria estava format per Miquel Farré, Adolf Pla, Jordi Camell, Tensy Krismant i Daniel Ligorio.

Per la seva banda, en les altres categories van resultar premiats els joves músics que s’esmenten tot seguit. En la categoria A (fins a 21 anys), el primer premi es va declarar desert i s’atorgà el segon premi ex aequo a Andrea Benabent i Ester Lecha; el tercer premi fou per a Adrià Bravo i van tenir menció d’honor Bernat Bonjorn i Yi Gao. En la categoria B (fins a 17 anys) va obtenir el primer premi Misaki Pascual i el segon premi ex aequo fou atorgat a Eudald Buch i Joan Ramon Salamó; el tercer premi s’atorgà a tres bandes: a Víctor Braojos, Júlia Fortuny i Gerard Sala. Finalment, en la categoria C (fins a 13 anys), el primer premi fou per a Àlex Domínguez, el segon premi per a Carlos Bujosa, i el tercer premi, ex aequo per a Guillem León i Nil Solé; va obtenir una menció d’honor Judith Barros. El jurat qualificador de les tres categories va estar format per Adolf Pla, Jordi Masó, Tensy Krismant, Benjamí Santacana i Carles Julià.

El 7 de juliol passat es va celebrar, a l’Auditori de la Fundació Caixa Penedès (Fòrum Berger Balaguer), la sessió de cloenda del Concurs amb l’actuació del Trio Tesla (de l’Orquestra de Cambra del Penedès, format per Rubén Méndez, violí; Núria Pujolràs, viola; Dmitri Kindinis, violoncel) i l’actuació dels guardonats amb els primers premis en cada categoria. També es van atorgar els premis amb un acte presidit pel director general de la Fundació Caixa Penedès, Ricard Banquells; l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i la presidenta de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Mònica Pagès.

Descarregar PDF

La violinista Chouchane Siranossian va debutar al @palaumusicacat amb les emblemàtiques 'Quatre estacions'. "Una artista elegant i refinada en l’expressió de la sonoritat", diu Lluís Trullén en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/la-venecia-de-vivaldi-va-arribar-al-palau/

Una dotzena d'espectacles del 16 de juliol a l'1 d'agost integren la 35a edició del @FIMCPeralada. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-festival-de-peralada-celebra-el-35e-aniversari-amb-linici-del-retorn-a-la-normalitat/

Un concert al mes de juny i dos al juliol integren una nova edició del cicle Música al Claustre de l' @iec. Més informació al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-cicle-musica-al-claustre-de-liec-2021-a-lentorn-de-la-recuperacio-i-connexio-de-la-musica-catalana/

#LaSardanadÍgorStravinsky ja té guanyadors.
Avui s'han estrenat les cinc obres finalistes i s'ha anunciat el guanyador. El jove compositor Andreu Diport guanya en la categoria de sardana per a cobla amb la seva primera composició per a aquesta formació.
ℹ️https://www.ficta.cat/ca/blog/andreu-diport-i-gerard-lopez-escriuen-i-guanyen-la-sardana-d-igor-stravinsky-n122

Segueix-nos a Twitter