Subscriu-te

Una pianista russa guanya el Concurs Ricard Viñes 2013

La pianista russa Natalia Sokolovskaia
La pianista russa Natalia Sokolovskaia

La pianista russa Natalia Sokolovskaia va ser la guanyadora de la 19a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida, que va tenir lloc entre els dies 29 de juny i 4 juliol passats, i va rebre el primer premi, dotat amb 6.000 euros. El segon premi va ser atorgat a l’ucraïnès Denis Zhdanov –primer premi del Concurs Maria Canals 2010– i el tercer premi va ser atorgat al bielorús Kiril Keduk. Es van lliurar dues mencions d’honor, al romanès Daniel Petrica Ciobanu i a la russa Margarita Muzitxenko; el premi especial al millor concursant de nacionalitat espanyola es concedí a Albert Cano.

Natalia Sokolovskaia, nascuda el 1989, toca el piano des dels tres anys. Estudia al Conservatori Txaikovski de Moscou i va participar en diferents classes magistrals impartides per Mstislav Rostropóvitx. Ha pres part en diversos concursos internacionals de piano i festivals a tot Europa. A més del premi en metàl·lic, Sokolovskaia emprendrà un cicle d’actuacions a diferents sales de Catalunya i actuarà com a solista amb orquestres de reconegut prestigi. Per la seva banda, el guanyador del segon premi i el guanyador del premi especial al millor concursant de nacionalitat espanyola oferiran un recital a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

El lliurament de premis d’aquesta 19a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida. © Hermínia Sirvent
El lliurament de premis d’aquesta 19a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida. © Hermínia Sirvent

En aquesta edició, el jurat va estar format per Stanislav Potxekin, Vladislav Bronevetzki, Laura Mikkola, Graham Scott, Rubén Gimeno, Purificació Terrado i Jordi Benseny. També es comptà amb la presència de Gustav Alink, president de la Fundació Internacional Alink-Argerich, de la qual el Concurs és membre.

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida, organitzat per l’Auditori Municipal Enric Granados i la Paeria de Lleida, ret homenatge al pianista Ricard Viñes, un dels referents més importants de la cultura musical catalana, i fomenta una doble dimensió educativa i cultural.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter