Subscriu-te

El Latvian Radio Choir interpreta obres de Bernat Vivancos a Lleida

Latvian Radio Choir

Després de la publicació del compacte Blanc (Neu Records), amb obres corals de Bernat Vivancos i interpretat pel Latvian Radio Choir, Neu Arts ha convidat a Catalunya aquest prestigiós conjunt de cambra bàltic per oferir el proper dissabte 21 de setembre (20 h) un únic concert a la Seu Vella de Lleida. Dirigit pel seu director principal, Sigvards Klava, el cor letó oferirà una selecció de música coral de Bernat Vivancos –compositor i director de l’Escolania de Montserrat–, en diàleg amb algunes de les obres més evocadores del repertori coral europeu dels compositors Ligeti, Nystedt, Vilums, Hillborg i Vasks. L’àlbum Blanc va ser doblement guardonat, amb el premi de la crítica com a millor disc de l’any 2011 per la revista «440 Clàssica» i per l’emissora Catalunya Música. Aquesta serà la primera actuació d’aquesta formació a Catalunya i Espanya.

Concretament, el programa de concert que interpretarà el Latvian Radio Choir estarà integrat per les composicions Immortal Bach (Johann Sebastian Bach-Knut Nystedt),  Le cri des bergers (Bernat Vivancos), Lux aeterna (Györy Ligeti), Nigra sum (Bernat Vivancos), Le temps scintille (Martins Vilums), L’amour, le temps… (Bernat Vivancos), Muo:aa:yiy:oum (Anders Hillborg), Aeternam (Bernat Vivancos) i Ziles zina (Peteris Vasks).

El Latvian Radio Choir va ser fundat l’any 1940 i ha esdevingut un dels millors cors professionals d’Europa; un dels seus objectius principals és la interpretació i divulgació de l’obra coral de compositors letons. Amb una activitat artística que es tradueix en més de 60 actuacions a l’any, tant a Letònia com en altres països, i un ritme habitual de tres o quatre enregistraments cada temporada (amb segells discogràfics d’arreu d’Europa), el Latvian Radio Choir va ser un dels quatre cors fundadors de Tenso, l’associació europea de cors de cambra professionals.

El concert l’organitza Neu Arts, un projecte –paral·lel a Neu Records– de representació d’artistes i promoció de concerts que arrenca, precisament, amb aquesta actuació del Latvian Radio Choir del dia 21 a la Seu Vella de Lleida.

Per la seva banda, Neu Records és un segell independent de recent creació dedicat als enregistraments de música contemporània en formats surround d’alta definició, així com una plataforma d’interacció entre intèrprets i compositors internacionals del més alt nivell. Segons els seus responsables –encapçalats per Santi Barguñó com a productor musical–, “sense prejudicis estètics però amb voluntat de continuïtat amb la tradició musical occidental, el nostre objectiu és editar música actual que produeixi un impacte en l’oient: oferir música comunicativa i de qualitat amb la màxima fidelitat possible”. Aquest projecte discogràfic també inclou Neu Sounds, una productora d’enregistraments de discos i concerts.

El concert del Latvian Radio Choir a la Seu Vella de Lleida (20 h) té un preu de 22 euros (18 euros en venda anticipada) i les entrades es poden adquirir a través del web www.concordia.cat. Per a més informació: www.neuarts.com.

Descarregar PDF

El @TeatreAuditori de Sant Cugat va acollir l'últim espectacle de @LIFEVictoriaBcn. "Una petita joia d’un gènere que podríem anomenar lied representat", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Elisenda Canals-LIFE Victoria http://www.revistamusical.cat/critica/petita-joia-poetica-amb-felicity-lott/

El baríton Konstantin Krimmel va actuar dos dies consecutius al @palaumusicacat. "Una veu bonica, clara, ben timbrada", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/krimmel-el-nou-bariton/

David Puertas proposa diverses rutes musicals al seu últim llibre. "L’amplíssim bagatge d’erudició que aporta l’autor sap vestir-se amb robes d’accessibilitat dissimulant-ne l’essència", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Foix Coll http://www.revistamusical.cat/critica/de-ruta-amb-la-classica/

Durant mig any, un grup de recerca de @UniBarcelona ha estat analitzant el sector de la música clàssica a Catalunya per encàrrec d' @ACIMC2. El resultat és un informe inèdit. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lacimc-i-la-ub-presenten-el-primer-informe-sobre-la-situacio-de-la-musica-classica-a-catalunya-2021/

Segueix-nos a Twitter