Subscriu-te

El Latvian Radio Choir interpreta obres de Bernat Vivancos a Lleida

Latvian Radio Choir

Després de la publicació del compacte Blanc (Neu Records), amb obres corals de Bernat Vivancos i interpretat pel Latvian Radio Choir, Neu Arts ha convidat a Catalunya aquest prestigiós conjunt de cambra bàltic per oferir el proper dissabte 21 de setembre (20 h) un únic concert a la Seu Vella de Lleida. Dirigit pel seu director principal, Sigvards Klava, el cor letó oferirà una selecció de música coral de Bernat Vivancos –compositor i director de l’Escolania de Montserrat–, en diàleg amb algunes de les obres més evocadores del repertori coral europeu dels compositors Ligeti, Nystedt, Vilums, Hillborg i Vasks. L’àlbum Blanc va ser doblement guardonat, amb el premi de la crítica com a millor disc de l’any 2011 per la revista «440 Clàssica» i per l’emissora Catalunya Música. Aquesta serà la primera actuació d’aquesta formació a Catalunya i Espanya.

Concretament, el programa de concert que interpretarà el Latvian Radio Choir estarà integrat per les composicions Immortal Bach (Johann Sebastian Bach-Knut Nystedt),  Le cri des bergers (Bernat Vivancos), Lux aeterna (Györy Ligeti), Nigra sum (Bernat Vivancos), Le temps scintille (Martins Vilums), L’amour, le temps… (Bernat Vivancos), Muo:aa:yiy:oum (Anders Hillborg), Aeternam (Bernat Vivancos) i Ziles zina (Peteris Vasks).

El Latvian Radio Choir va ser fundat l’any 1940 i ha esdevingut un dels millors cors professionals d’Europa; un dels seus objectius principals és la interpretació i divulgació de l’obra coral de compositors letons. Amb una activitat artística que es tradueix en més de 60 actuacions a l’any, tant a Letònia com en altres països, i un ritme habitual de tres o quatre enregistraments cada temporada (amb segells discogràfics d’arreu d’Europa), el Latvian Radio Choir va ser un dels quatre cors fundadors de Tenso, l’associació europea de cors de cambra professionals.

El concert l’organitza Neu Arts, un projecte –paral·lel a Neu Records– de representació d’artistes i promoció de concerts que arrenca, precisament, amb aquesta actuació del Latvian Radio Choir del dia 21 a la Seu Vella de Lleida.

Per la seva banda, Neu Records és un segell independent de recent creació dedicat als enregistraments de música contemporània en formats surround d’alta definició, així com una plataforma d’interacció entre intèrprets i compositors internacionals del més alt nivell. Segons els seus responsables –encapçalats per Santi Barguñó com a productor musical–, “sense prejudicis estètics però amb voluntat de continuïtat amb la tradició musical occidental, el nostre objectiu és editar música actual que produeixi un impacte en l’oient: oferir música comunicativa i de qualitat amb la màxima fidelitat possible”. Aquest projecte discogràfic també inclou Neu Sounds, una productora d’enregistraments de discos i concerts.

El concert del Latvian Radio Choir a la Seu Vella de Lleida (20 h) té un preu de 22 euros (18 euros en venda anticipada) i les entrades es poden adquirir a través del web www.concordia.cat. Per a més informació: www.neuarts.com.

Descarregar PDF

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3
Segueix-nos a Twitter