Subscriu-te

El millor jazz d’avantguarda català i internacional al Festival de Jazz de Girona 2013

El saxofonista nord-americà Kenny Garrett
El saxofonista nord-americà Kenny Garrett

El Festival de Jazz de Girona arriba enguany a la tretzena edició com una de les propostes més consolidades en el seu gènere. Des del 15 de setembre i durant dues setmanes, fins al 29 de setembre, la ciutat acollirà mostres del millor jazz d’avantguarda català, europeu i nord-americà. El certamen continua apostant per la inspiració d’artistes de primer nivell amb propostes per a tots els públics. La programació del Festival, que dirigeix Francesc Ubanell, es va presentar el passat 28 d’agost. 

La inauguració serà a càrrec del saxofonista nord-americà Kenny Garrett, que presentarà en primícia, i en l’única data a l’Estat espanyol de la seva gira internacional, el seu darrer treball,  Push the sky away, que es publicarà el proper 17 de setembre. Quatre formacions més hi presentaran disc; d’una banda, Marco Mezquida Trio i Walk Tall i, de l’altra, David Poblete & Saltsazz i TAK! en la franja que el Festival dedica enguany a projectes gironins.

El Festival comptarà també amb dues actuacions a solo de la mà del guitarrista israelià Dan Ben Loir i del jove pianista i compositor Xavi Torres. Altres concerts destacats són el tribut que Leslie Helpert i Albert Vila dediquen a Billie Holiday i l’homenatge a Charlie Parker de la Girona Jazz Project. Tancarà el Festival el duet format per Karol Green i Santi Careta. 

El Marco Mezquida Trio
El Marco Mezquida Trio

En aquesta edició, gairebé el 67% de les actuacions seran gratuïtes. Els únics concerts de pagament seran amb preus que van dels 3 als 12 euros. Tots els concerts tenen com a escenari espais emblemàtics de la ciutat. D’una banda, en equipaments culturals com l’Auditori, la sala La Planeta o la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; però d’una altra, també s’habiliten escenaris en espais públics més innovadors, com els Jardins de la Mercè o l’Ateneu Bar de Banyoles, que acostaran la inspiració del jazz a tota la ciutat i el seu entorn. Enguany, dos nous espais obren les seves portes per acollir l’oferta cultural del Festival, la sala de concerts La Mirona a Salt i l’espai Fundació Valvi, que amplia la seva activitat cultural oferint, per primera vegada, actuacions musicals de petit format. 

Per a més informació, programació detallada i venda d’entrades, es pot consultar el web del Festival: www.festivaldejazzdegirona.com.

Descarregar PDF

La soprano nord-americana @SondraRadvan va tornar al @Liceu_cat amb un concert que "semblava dissenyat a mida com a acte de coronació". Llegeix la crítica d'Albert Torrens al web! (Foto: Paco Amate) http://www.revistamusical.cat/critica/el-liceu-corona-radvanovsky/

.@FIMCPeralada i @Fest_Torroella són amfitrions, avui i demà, dels representants dels festivals espanyols associats a @FestClasica. Entre d'altres qüestions del seu futur, l'assemblea decidirà l'acceptació de quatre nous festivals, que elevarien a 40 els socis de l'entitat.

Noa va presentar al @palaumusicacat l'espectacle 'Letters to Bach'. "Tot va ser fet, dit, tocat amb molt de respecte i molt d’afecte", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/bach-a-la-frontera/

El @Liceu_cat va acollir la producció de la 'Bottega d'opera' de @esmuccat, "fruit d’una rocambolesca història de recerca, amb gir historiogràfic inclòs", en paraules d' @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/de-quan-barcelona-era-un-vertader-centre-operistic/

Segueix-nos a Twitter