Subscriu-te

I Cicle de Música Històrica i Patrimoni Ars Longa, a Ciutat Vella de Barcelona

William Waters i Xavier Alern, membres de l’Ensemble Fortuna d’un gran tempo
William Waters i Xavier Alern, membres de l’Ensemble Fortuna d’un gran tempo

Barcelona acollirà la tercera i quarta setmanes del mes de setembre el I Cicle de Música Històrica i Patrimoni Ars Longa, un nou cicle de música antiga a Ciutat Vella de Barcelona. El cicle tindrà set concerts d’èpoques i estils diferents i es realitzaran en dos espais, la Biblioteca de Catalunya i la basílica de Santa Maria del Pi.

El cicle aplega artistes de gran nivell internacional i músics joves que estan en plena promoció de les carreres respectives, amb una gran presència de músics catalans. Entre els concertistes que hi participen hi ha el guitarrista Carles Trepat, el gambista Philippe Foulon, l’organista Bruno Forst, el llaütista William Waters i el cor Musica Reservata de Barcelona.

Així doncs, el cicle de música històrica i patrimoni Ars Longa començarà el 19 de setembre a la Biblioteca de Catalunya amb l’Ensemble Fortuna d’un gran tempo, format pel contratenor Marc Guerris, William Waters (viola de mà i viola de gamba) i el llaütista Xavier Alern, que interpretaran música renaixentista hispànica d’autors com Lluís del Milà, Joan Brudieu, Alonso Mudarra i Juan Vásquez, entre d’altres. El guitarrista català de renom internacional, Carles Trepat, oferirà l’endemà, 20 de setembre, un recital en solitari a la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya, amb obres de Valderrábano, Guerau, P. Basílio, entre altres autors.

L’Ensemble Méridien
L’Ensemble Méridien

El grup de música barroca Kassia, format per Mireia Latorre (veu), Laia Saperas i Teresa Galceran (flauta traverso), Marion Peyrol (violoncel barroc) i Núria Jaoen (clavicèmbal) oferiran el 24 de setembre a la basílica de Santa Maria del Pi un concert amb música de compositors del segles XVII i XVIII. Aquest serà també l’espai que acollirà els darrers quatre concerts del cicle, entre el 25 i el 28 de setembre. Un recital d’orgue de Bruno Forst, amb música de Praetorius, Sweelinck i Scheidt; el concert de l’Ensemble Méridien (Elisabet Bataller, violí i direcció; Maria Gomis, violí; Laia Frigolé, soprano; Marta Vila, violoncel; Vega Montero, contrabaix i violone; Josep Maria Martí, corda pinçada, i Juan de la Rubia, orgue) sobre música de Johann Sebastian Bach; un concert de Philippe Foulon i William Waters amb música de Marais, Dowland i Ford, i, per cloure el cicle, el concert de Musica Reservata de Barcelona (Glòria Fernández, Isabel Juaneda, cantus; Jordi Abelló, Mercè Trujillo, altus; Albert Riera, Antoni Trigueros, tenors; Jordi Blanco, Tomàs Maxé, bassus) amb obres de Tomás Luis de Victoria.

Les entrades a tots els concerts tenen un preu únic de 12 euros en venda anticipada (a través del servei Ticketea) i de 14 euros a taquilles, tret del concert de Carles Trepat (14 euros en venda anticipada, 16 a taquilles). Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del I Cicle de Música Històrica i Patrimoni Ars Longa: www.arslonga.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter