Subscriu-te
,

El Monegal celebra els 100 concerts aquesta temporada

marta_infante

La temporada 2017 presenta vuit concerts de qualitat amb intèrprets destacats del país.

Aquesta temporada 2017, l’establiment hoteler i restaurant El Monegal (a Sant Llorenç de Morunys, Solsonès) programarà el concert número 100. En deu anys d’activitat concertística, vessant cultural de l’oferta de l’establiment, han actuat a El Monegal més de 130 artistes reconeguts. Els organitzadors van creure en “el valor de la proposta” i en la “voluntat de persistir”; arribar al centenar de concerts ha estat possible gràcies a la complicitat dels músics i a la fidelitat del públic. Aquests anys s’hi han pogut sentir recitals de cant i piano, grups de cambra, solistes i fins i tot òpera, així com s’han realitzat homenatges, conferències i taules rodones.

La temporada 2017 començarà aquest dissabte, 18 de febrer (18 h), amb un concert protagonitzat pel conjunt Vespres d’Arnadí, dirigit per Dani Espasa, i la mezzosoprano Marta Infante, que actuarà per primera vegada a El Monegal. El concert “Nel profondo e cieco mundo” se centra en obres de Domènec Terradellas i Antonio Vivaldi estrenades a Venècia. Del primer s’interpretarà l’obertura d’Artaserse, així com una ària d’aquesta obra i una ària d’Imeneo in Atene; mentre que de Vivaldi s’oferirà l’obertura d’Ottone in villa, àries d’Il Farnace, L’Orlando finto pazzo i Orlando furioso, i el Concert per a violoncel en Si menor. Tot un festival barroc que inicia una temporada amb vuit concerts de qualitat confirmats a hores d’ara, amb intèrprets destacats de casa nostra, molts dels quals repeteixen presència a El Monegal.

Quartet Gerhard. © Josep Molina
Quartet Gerhard. © Josep Molina

La temporada 2017 continuarà el 18 de març, en què tornarà a actuar després d’onze anys el trio de violoncels format per Anna Mora, Lluís Claret i Daniel Claret; i el 29 d’abril ho farà el Quartet Gerhard, que també va actuar-hi el 2015, amb un programa amb obres de Haydn i Smétana. Vindrà després el recital de la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera el 17 de juny, que estarà acompanyada al piano per Mac McClure, parella que també hi va actuar el 2012. A l’estiu, el concert del dia 10 d’agost serà a càrrec de l’AIMS, Acadèmia Internacional de Música de Solsona, mentre que el 9 de setembre hi actuaran les sopranos Marta Mathéu i Rosa Mateu, acompanyades al piano per Mac McClure, pianista assidu de les temporades. Finalment, el 21 d’octubre hi oferirà un recital de piano el jove Ignasi Cambra, i l’11 de novembre hi actuarà la soprano María Hinojosa amb el pianista i contratenor Jordi Domènech.

Des de l’any 2006 aquest hotel i restaurant solsoní, envoltat de naturalesa i al peu de la serra del Port del Comte, organitza cicles de concerts de petit format amb una gran acceptació de públic i que es poden completar amb una oferta gastronòmica de qualitat (concert i sopar, 50 euros) i/o amb estades de cap de setmana (cap de setmana musical: dues nits + concert + sopar el dia del concert, de 280 a 270 euros). També s’ofereix un abonament per a 4 concerts (60 euros) i un abonament de temporada (100 euros). Tots els concerts, en dissabte (llevat el dimecres 10 d’agost, hora per confirmar), començaran a les 6 de la tarda a l’auditori de l’hotel (entrada, entre 25 i 15 euros). Per a més informació: www.monegal.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter