Subscriu-te

Martorell celebra els 140 anys del naixement del tenor Josep Palet

L’Any Palet s’inaugurarà amb un concert del tenor Marc Sala el proper 18 de febrer.

cartell_any_palet_OK

Aquest 2017 fa 140 anys del naixement del llegendari tenor martorellenc Josep Palet. Per celebrar l’efemèride, l’Ajuntament de Martorell ha declarat l’Any Palet, que commemorarà i posarà en valor la figura del cantant líric mitjançant una agenda de concerts, exposicions i conferències.

L’Any Palet començarà, doncs, el dissabte 18 de febrer al Teatre El Progrés de Martorell amb un recital del tenor Marc Sala, acompanyat al piano per Josep Buforn, que farà un recorregut pel repertori que interpretava Josep Palet. El programa de concerts continuarà l’1 de maig amb la mezzosoprano Anna Tobella i el pianista Alessio Coppola. Un darrer concert tancarà l’Any Palet el 16 de desembre amb el tenor cordovès Pablo García-López i Aurelio Viribay al piano.

Concurs de Cant Josep Palet

Els dies 11 i 12 de març tindrà lloc el Primer Concurs de Cant Josep Palet, organitzat per l’Ajuntament de Martorell, amb la col·laboració de Joventuts Musicals d’aquesta ciutat. El certamen serà una de les activitats centrals de l’Any Palet i vol servir de plataforma per impulsar els joves talents de la lírica. Per aquest motiu, es comptarà amb un jurat format per personalitats fortament lligades al món de l’òpera, com la directora artística del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann, el crític musical Roger Alier o el reconegut tenor Raúl Giménez, entre d’altres. Alguns dels premis del concurs, a més de l’econòmic, són la participació a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, participar en una producció d’Amics de l’Òpera de Sarrià o oferir el que serà el quart concert de l’Any Palet, el mes de setembre a Martorell, en el marc de la temporada M’Clàssics.

Imatge de Josep Palet al Caire l’any 1905
Imatge de Josep Palet al Caire l’any 1905

Exposició i conferència

Un dels principals objectius de l’Any Palet és donar a conèixer la figura del tenor martorellenc, per això hi haurà dues activitats divulgatives. La primera serà l’exposició “Josep Palet. O tenor o res”, que es podrà veure entre el 30 de juny i el 17 de setembre al Centre d’Interpretació Històrica La Caserna de Martorell, amb objectes personals del cantant, fotografies, cartes i altres materials, molts dels quals inèdits. El 7 de juny, coincidint amb el dia de l’aniversari del naixement de Palet, Jaume Tribó, apuntador del Gran Teatre del Liceu, i el periodista musical Aleix Palau, comissari de l’Any Palet, oferiran la conferència “Redescobrint Palet” a la seu de la Fundació Francesc Pujols de Martorell, la Torre de les Hores.

Altres activitats

Paral·lelament a aquesta programació oficial, altres institucions i entitats de Martorell s’adheriran a l’Any Palet amb diverses propostes que s’aniran definint durant el 2017. És el cas de les visites teatralitzades Pujols-Palet, que prepara la Fundació Francesc Pujols, o concerts amb les agrupacions corals de la ciutat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter