Subscriu-te

El Monegal comença la temporada de primavera 2016 celebrant 10 anys de concerts

Imatge de la representació de Madame Butterfly a la sala de l’hotel El Monegal
Imatge de la representació de Madame Butterfly a la sala de l’hotel El Monegal

L’establiment hoteler i restaurant El Monegal (a Sant Llorenç de Morunys, Solsonès) ha començat l’activitat musical d’aquest 2016 presentant set propostes de qualitat, entre el 8 de febrer i l’11 de juny, la primera de les quals va tenir lloc dissabte passat amb el quartet vocal La Colombina, especialitzat en el repertori espanyol del Renaixement, liderat per la soprano Raquel Andueza, i amb el contralt José Hernández, el tenor Josep Benet i el baríton Josep Cabré. Amb aquest nou cicle de concerts El Monegal celebra deu anys de programació.

El cicle continuarà el 2 d’abril amb el recital de lied i cançó de la soprano Elena Copons, que serà acompanyada al piano per Jordi Armengol. El programa s’iniciarà amb el cicle de Schumann Vida amorosa d’una dona i continuarà amb les Cançons líriques i amoroses de Joaquim Serra i les Canciones epigráficas d’Amadeu Vives. El 16 d’abril tindrà lloc el concert de graduació de la mezzosoprano Marta Andreu, que, acompanyada al piano per Pau Casan, presentarà un programa de cançó, òpera francesa i sarsuela.

Els dies 30 d’abril i 1 de maig el cicle acollirà una convidada molt especial, la cantaora Mayte Martín amb el concert “Tempo rubato”. Tot i la línia clàssica dels concerts a El Monegal, Mayte Martín va ser la primera d’actuar-hi fa deu anys; aquest serà el seu tercer concert en aquest escenari. En aquest doble concert estarà acompanyada del Qvixote Quartet i el guitarrista Pau Figueras.

També el mes de maig tindran lloc els concerts protagonitzats pel Trio Messiaen –format per Marta Cardona, violí; Daniel Claret, violoncel, i Àlex Ramírez, piano–, amb un programa que inclou obres de Beethoven, Xostakóvitx i Piazzolla (dia 14). El dia 21 actuarà una de les intèrprets catalanes més internacionals, la pianista Alba Ventura, que farà duo amb el flautista Marc Horne. Finalment, el cicle es clourà l’11 de juny amb un homenatge a l’escultor naturalista Ernest Borràs i a la pianista, compositora i pedagoga Carlota Garriga, amb la veu de la mezzosoprano Marisa Martins i el piano de Mac McClure, com a acompanyant.

Tots els concerts començaran a les 6 de la tarda a l’auditori de l’hotel (entrada, de 10 a 25 euros; excepte els concerts de Marta Andreu i d’homenatge a Ernest Borràs i Carlota Garriga, que són d’entrada lliure).

Des de l’any 2006 aquest hotel i restaurant solsoní, envoltat de naturalesa al peu de la serra del Port del Comte, organitza cicles de concerts de petit format amb una gran acceptació de públic i que es poden completar amb una oferta gastronòmica de qualitat (concert i sopar, de 40 a 50 euros) i/o amb estades de cap de setmana (cap de setmana musical: inclou les nits de divendres i dissabte per a dues persones en habitació doble, esmorzars, àpat de concert i entrada a concert, de 260 a 290 euros). Per a més informació: www.monegal.com

Descarregar PDF

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter