Subscriu-te

El MUHBA reprèn l’activitat amb un cicle de guitarra i un recital poètic

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) recupera aquest mes de juliol la seva activitat amb el cicle de concerts d’estiu Park Güell Guitarra/Bcn. Seran quatre concerts, els divendres 3, 10, 17 i 24 de juliol (21 h), amb la guitarra com a protagonista des d’estils diferents. També el dijous 16 de juliol (18.30 h) s’oferirà un recital poètic a la Vil·la Joana (Vallvidrera).

Àlex Garrobé iniciarà el cicle amb un recital de guitarra clàssica que a tall d’antologia oferirà obres autors barcelonins, com Ferran Sor, Miquel Llobet o Joan Manén, i d’altres estretament vinculats a la ciutat, com Eduardo Sáinz de la Maza o Marco Smaili, de qui interpretarà l’emotiu homenatge que va dedicar a Tete Montoliu.

En el segon concert, hi tindrà protagonisme la guitarra mediterrània i flamenca amb el trio format per Marco Mezquida (piano), Chicuelo (guitarra) i Paco de Mode (percussions). Els músics oferiran una selecció del seu treball discogràfic No hay dos sin tres, un brillant mosaic sonor que va del flamenc a la rumba, amb connexions amb la tradició barcelonina de la guitarra; aquest treball va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Música.

Pyrophorus Guitar Duo

El seguirà el so de la guitarra mestissa amb el Pyrophorus Guitar Duo, format pels guitarristes cubans residents a Barcelona Alí Arango i Josué Fonseca. Els músics s’endinsaran en el mestissatge de dues tradicions musicals a través de la guitarra, amb un repertori d’anada i tornada que va des del bolero, el son o les guajiras fins a relectures de cançons populars catalanes i noves creacions nascudes a Barcelona.

Finalment, tancaran el cicle el quintet del guitarrista Albert Bello i el violinista Oriol Saña (amb Camil Arcarazo i Claudi Làzaro a les guitarres rítmiques i Joan Motera al contrabaix), considerat un dels millors grups de jazz manouche del panorama actual. El quintet proposarà un viatge fascinant i ple de swing als anys de la República, quan van proliferar a Barcelona els Hot Jazz Clubs que van importar aquest peculiar estil impulsat per Django Reinhardt i Stéphane Grappelli.

Per la seva banda, el recital poètic Paraules i sons de Barcelona. Itinerari per la ciutat del XIX i XX, proposa un passeig amb contrapunt musical pels relats literaris que han construït l’imaginari de la Barcelona contemporània, a càrrec de l’actriu i rapsoda Gemma Sangerman, acompanyada pel clarinet d’Oriol Romaní. Es llegiran textos dels autors Joan Brossa, David Castillo, Josep Maria Espinàs, Tomàs Garcés, Àngel Guimerà, Joan Maragall i Mercè Rodoreda, entre d’altres, amb músiques tradicionals catalanes i populars i peces de Joaquim Homs, Igor Stravinsky, John Cage, J. S. Bach i improvisacions.

Tots els concerts i el recital poètic seran gratuïts, amb reserva prèvia al web del MUHBA (places limitades), i s’hi seguiran totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.

Imatge destacada: Chicuelo, Paco de Mode i Marco Mezquida.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter