Subscriu-te

El curs i concerts del Barcelona Festival of Song 2020 seran ‘online’

Entre els dies 9 i 18 de juliol tindrà lloc la setzena edició del Barcelona Festival of Song, dedicat a la preservació i promoció del repertori de cançó artística ibèrica i llatinoamericana (en castellà, català i portuguès), així com als seus creadors i intèrprets, mitjançant el curs d’història i interpretació d’aquest repertori i un cicle de concerts. El Festival compta des dels inicis amb el suport de la Biblioteca de Catalunya i la Residència d’Investigadors del CSIC.

A causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia de la COVID-19 i a la impossibilitat de rebre estudiants internacionals, l’organització, Mundo Arts, oferirà per primera vegada les activitats íntegrament en línia. Les classes, les conferències i els concerts es faran en streaming, tot permetent que alumnes i públic de tot el món es beneficiïn dels continguts i de la música i acollint aquesta nova situació com una oportunitat per arribar a més persones. Així, aquesta edició del Barcelona Festival of Song vol homenatjar els músics i la música, “que són tan necessaris per a una societat sana, equilibrada i feliç”. El setzè Barcelona Festival of Song té com a artista convidat l’arquitecte, fotògraf i pintor colombià Jorge Caicedo Angulo, que ja hi ha col·laborat en nombroses ocasions; la seva obra Mar i cel és present als materials de disseny del Festival.

Nikos Stavlas i Patricia Caicedo

Pel que fa als concerts, inauguraran el Festival, el 9 de juliol (20.30 h, Biblioteca de Catalunya), la soprano i musicòloga Patricia Caicedo i el pianista grec Nikos Stavlas amb un programa de cançons artístiques llatinoamericanes i ibèriques en espanyol, català i portuguès. Interpretaran cançons i poemes musicats d’Óscar Lorenzo Fernández, Helza Cameu, Claudio Santoro, Acchile Picchi, Nicolás Gutiérrez, Anna Cazurra, Jaime León, Carlos Guastavino, Edmundo Villani-Côrtes i de la mateixa Patricia Caicedo.

La resta de concerts seran a càrrec del guitarrista, tiplista i compositor colombià Fernando Mora Àngel (dia 10, 21 h,des de Colòmbia), amb un programa dedicat a Luis Uribe Bueno i a obra pròpia; de la flautista txeca-belga Lievenka Van de Meirssche i el guitarrista, compositor i cineasta brasiler Abel Roland (dia 11, 21 h, des de Bèlgica), amb obres d’Astor Piazzolla i Leo Brouwer, i del pianista Nikos Stavlas (dia 15, 20.30 h, Biblioteca de Catalunya), amb un concert en què combinarà obres del català Frederic Mompou i el berlinès Hans Jörn Brandenburg i en què presentarà el seu nou CD, Blanc & noir, amb obres de Brandenburg. El dia 17 (20.30 h) tindrà lloc el concert de professors i estudiants des de la Biblioteca de Catalunya i des dels països d’origen dels participants.

Finalment, el dia 18 (21 h) clourà aquesta edició especial del Barcelona Festival of Song un concert a càrrec d’un grup d’exalumnes distingits mitjançant un recital de cançons ibèriques i llatinoamericanes des dels Estats Units, Mèxic i Bèlgica. Tots els concerts s’emetran en directe per internet a través del web del Festival: www.barcelonafestivalofsong.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter