Subscriu-te

El Palau convida a descobrir música nova

Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino amb Zubin Mehta
Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino amb Zubin Mehta

La temporada 2017-18 del Palau de la Música Catalana presenta 113 concerts, amb el protagonisme d’artistes de renom, com els directors Mehta, Gardiner, Gatti, Christie, Savall, Herreweghe i Heras-Casado; cantants com Goerne, Kaufmann, Beczala, Padmore, Flórez, Terfel, Damrau i Peretyatko, i intèrprets com Lupu, Sokolov, Mutter, Kavakos, Buniatishvili i Leonskaja, entre d’altres. Una plèiade de noms als quals cal sumar l’activitat dels cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, liderats per Simon Halsey.

John Adams
John Adams

Amb els cors com a epicentre de l’activitat concertística i musical, la propera temporada del Palau de la Música Catalana té un altre objectiu rellevant: el descobriment de nova música. Així doncs, la temporada 2017-18 convida dos compositors a donar a conèixer la seva obra: John Adams i Albert Guinovart. El compositor americà John Adams defineix la seva música com a postminimalista, ja que segueix de manera estricta la fórmula de repetició de patrons. El compositor va conformar el seu estil com a reacció al serialisme i al concepte de compositor “científic”. D’ell es podran sentir diverses obres corals i de cambra, així com també simfòniques. Així, destacarà el concert de l’Attaca Quartet i el concert de l’Orfeó Català i el Cor Jove amb la participació de l’OBC, sota la direcció del mateix compositor, interpretant obres clau del seu repertori, com Short ride in a fast machine, Absolute jest i la gran obra coral Harmonium.

Albert Guinovart actuarà al Palau en la seva doble faceta de creador i de pianista. Entre les múltiples obres seves que s’hi interpretaran, destaca la Missa brevis “Rex Genitor” i la Simfonia Gaudí, així com l’obra d’encàrrec de l’Orfeó Català, un Rèquiem que estrenarà el Cor Jove de l’Orfeó Català i que també es podrà sentir en gira a Menorca, Mallorca, Girona, a més de Barcelona (Palau de la Música Catalana).

Santi Moix
Santi Moix

Altres artistes convidats aquesta temporada són el director català Antoni Ros Marbà, al qual s’homenatja en el 80è aniversari; els artistes plàstics Antonio López, representant de l’hiperrealisme espanyol, i Santi Moix, català però novaiorquès d’adopció. El poeta Narcís Comadira també tindrà presència en la programació del Palau.

Philippe Jaroussky
Philippe Jaroussky

La llista de figures internacionals de renom que actuaran al Palau de la Música Catalana és inesgotable. Cal destacar el nombre d’artistes que col·laboraran amb els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau al llarg de la temporada: Mark Padmore, Jean-Christophe Spinosi, Zubin Mehta, Daniele Gatti, John Adams, Philippe Jaroussky, Simon Rattle i Jonathan Dove.

Orfeó Català. © Antoni Bofill
Orfeó Català. © Antoni Bofill

L’Orfeó Català actuarà aquest mes d’agost als Proms de Londres

Alguns dels projectes més rellevants en què actuaran l’Orfeó Català, els cors de l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau són els dos concerts a la Southwark Cathedral i els Proms de Londres, els dies 15 i 19 d’agost de 2017; el concert inaugural de la temporada del Palau, a l’octubre, amb l’estrena europea de l’obra coral Considering Matthew Shepard, sota la direcció del mateix autor, Craig Hella Johnson; la interpretació de fragments corals d’òperes de Wagner, sota la direcció de Zubin Mehta; la Novena de Beethoven amb la Mahler Chamber Orchestra, sota la direcció de Daniele Gatti; el concert coral sota la direcció de Simon Rattle, i la interpretació d’El monstre al laberint de Jonathan Dove, sota la direcció de Simon Halsey.

Jean-Christophe Spinosi
Jean-Christophe Spinosi

El Cor de Cambra del Palau continuarà el seu idil·li amb Jean-Christophe Spinosi, interpretant obres de Händel i Vivaldi. També participarà en l’Orfeo ed Euridice de Gluck que tindrà Philippe Jaroussky com a protagonista i en un concert amb Mark Padmore en la interpretació de cançons de Schubert i Britten. A aquests, cal sumar els projectes esmentats amb Albert Guinovart i John Adams.

Estrelles del cant i grans orquestres i directors, al Palau

Diana Damrau i Jonas Kaufmann
Diana Damrau i Jonas Kaufmann

Entre els grans artistes que passaran la propera temporada pel Palau, cal destacar les veus de Juan Diego Flórez, Piotr Beczala, Jonas Kaufmann amb Diana Damrau –interpretant el Cançoner italià d’Hugo Wolf–, Anne Sofie von Otter, Bryn Terfel –en concert simfònic amb escenes de Wagner i Mussorgski–, Matthias Goerne i Olga Peretyatko. A ells, cal sumar-hi el talent de músics com Isabelle Faust, Viktoria Mullova, Javier Perianes, Radu Lupu, Steven Isserlis, Anne-Sophie Mutter, Leonidas Kavakos, Benjamin Alard, Thomas Dunford, Khatia Buniatishvili, Piotr Anderszewski, Elisabeth Leonskaja, Grigory Sokolov, Rafał Blechacz, Igor Levit, Jean-Efflam Bavouzet, el Cuarteto Quiroga, el Schumann Quartett i el Trio Ludwig.

Daniele Gatti
Daniele Gatti

Visitaran el Palau, l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino i Zubin Mehta, la London Symphony Orchestra i John Eliot Gardiner, la Filharmònica de Munic i Pablo Heras-Casado, la Simfònica de Bamberg i Jakub Hrusa, la Mahler Chamber Orchestra i Daniele Gatti, la Freiburg Barockorchester, en un programa amb Cantates de Bach interpretades per Matthias Goerne i la col·laboració de l’organista Juan de la Rubia, i la Filharmònica de Berlín i Simon Rattle, en el concert de comiat del director anglès com a titular de la formació alemanya. Simon Rattle dirigirà els cors de l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Cambra del Palau en un concert coral únic, essent aquesta la primera vegada que Simon Rattle dirigeixi exclusivament un concert coral.

Philippe Herreweghe. © Michiel Hendryckx
Philippe Herreweghe. © Michiel Hendryckx

Per últim, també destaca l’inici del projecte de llarg recorregut que Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale de Gant enceten al Palau, que la propera temporada els portarà a interpretar les Vespro della Beata Vergine de Monteverdi. La tradicional Passió segons sant Mateu de J. S. Bach en dates properes a la Setmana Santa, aquesta temporada serà a càrrec de Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre. D’altra banda, Les Arts Florissants i William Christie clouran el seu cicle de grans oratoris amb La Creació de Haydn i Jordi Savall dirigirà per primer cop El Messies de Händel.

A l’extens programa del Palau, cal afegir els 109 concerts escolars i els 39 concerts familiars que el Palau de la Música oferirà al llarg de l’any. Una programació que compta amb un pressupost artístic de 2,6 milions d’euros.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter