Subscriu-te

El Trio Fortuny obre el cicle de primavera-estiu del Jardí dels Tarongers

Trio Fortuny
Trio Fortuny

Divendres que ve, 7 d’abril, continua la temporada de concerts al Jardí dels Tarongers de la Casa Bartomeu amb l’inici del cicle de primavera-estiu, amb l’objectiu d’oferir música de qualitat i de proximitat “per viure l’art i la música al més alt nivell”. Com a novetat important es compta amb la presència, per primera vegada, d’un trio de cambra, que inaugurarà el cicle aquest divendres. Es tracta del Trio Fortuny, integrat per tres joves músics procedents de diferents escoles de formació musical catalanes i que han cursat estudis de grau superior als centres més importants d’Europa; és a dir, Joel Bardolet (violí), Pau Codina (violoncel) i Marc Heredia (piano). El trio estrenarà l’obra Variacions sobre ‘The last rose of summer’, per a violí sol, de Joan Magrané, dedicada especialment a Joel Bardolet. El concert, a les 19.30 h, també inclourà el Trio núm. 2, D. 929 de Franz Schubert.

Ximena Agurto
Ximena Agurto

En total seran vuit concerts. A la Sala Vila Arrufat de la Casa Bartomeu tindran lloc els recitals del pianista Albert del Viso (21 d’abril); la soprano Ximena Agurto (guanyadora del tercer premi del Concurs Francesc Viñas 2014), acompanyada al piano per Josep Buforn, amb àries i cançons de Verdi, Gounoud, Bizet, Donizetti, Granados, Albéniz, Arrieta i Vives (28 d’abril); el violoncel·lista Pau Codina, novament, en solitari (5 de maig), amb obres de Bach i Hindemith; el pianista Jorge Nava, amb un atractiu programa dedicat a Beethoven, Albéniz i Prokófiev (19 de maig); el pianista Jorge Tabarés, amb un programa que abraçarà obres d’autors del Barroc fins a autors de finals del segle XX (26 de maig), i, finalment, la pianista Marevna Ortega, per tercera vegada al Jardí dels Tarongers, amb un programa dedicat a Beethoven.

Marevna Ortega
Marevna Ortega

La temporada continuarà a l’aire lliure, al Jardí, amb el Cor Geriona, finalista del programa Oh happy day de TV3 el 2015, amb un concert dedicat especialment a fragments de diferents musicals (16 de juny). I la temporada acabarà amb l’actuació del Cor Vivaldi, dirigit pel seu titular, Òscar Boada, amb un programa amb obres de Josu Elberdin i d’Alberto García Demestres.

El cicle d’hivern, del 13 de gener al 24 de març passats, va reunir les actuacions del pianista Víctor Braojos; la pianista cubana Maria Lilia Cano; la flautista Almudena Vega, acompanyada al piano per Cristina Naranjo; la soprano Ana Schwedhelm, per tercera vegada, acompanyada pel baríton Elías Benito-Arranz i el pianista Pau Casan; la violoncel·lista Karen Martínez i la pianista Christine Fressinier; i la jove pianista Alice Burla. També van actuar-hi, en concert extraordinari, la Vivaldi Camerata –Blanca Coll (violí I), Laura Nogueras (violí II), Heura Fortuny (viola), Laura Sanz (violoncel), Guillermo Prats (contrabaix) i Òscar Boada (piano)– i solistes del Cor Vivaldi, que sota la direcció d’Òscar Boada van oferir el programa “Vetllada amb Wolfgang Amadeus Mozart”.

Cor Vivaldi
Cor Vivaldi

La Casa Bartomeu-Jardí dels Tarongers va ser, gràcies al mecenes Josep Bartomeu, un centre vital de la vida musical de Barcelona a mitjan segle XX. L’espai era un lloc d’acollida per als joves talents musicals. L’any 1980 Josep Bartomeu va cedir la casa a la Generalitat amb la condició que hi continués l’activitat musical. I s’hi va instal·lar el Centre de Documentació Musical, però l’any 2001 la casa va quedar tancada i abandonada fins que la Generalitat la va cedir al Consell Català de la Música, que ha volgut mantenir-hi l’objectiu que va proposar Josep Bartomeu: oferir a joves músics la possibilitat de presentar-se davant del públic.

D’una durada aproximada de 40 minuts sense descans, els concerts començaran puntualment a les 19.30 h i són d’entrada lliure (places limitades i sense reserva), però s’hi proposa una aportació a partir de 10 euros per a cada concert. En finalitzar l’actuació se serveix una copa de cava als assistents. Per a més informació: www.jardidelstarongers.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter