Subscriu-te

El Palau de la Música presenta la seva nova temporada amb el lema “Connecta’t al Palau!”

Els grans noms del panorama musical internacional, algunes de les millors orquestres i cors del món, i obres del gran repertori de tots els temps, a més de la innovació i el compromís amb els artistes, el talent jove i la creació contemporània són els valors de la nova temporada del Palau de la Música Catalana, que presenta a l’escenari modernista artistes especials que, per la seva personalitat i qualitat, ajuden a mantenir viu l’interès per la clàssica.

El Palau, que busca recuperar el públic que va deixar de venir per la pandèmia i atraure’n de nou amb l’excel·lència com a bandera i amb fórmules més flexibles, abonaments mes curts i concerts més separats en el temps, explorarà la relació de les persones amb les màquines, i la connexió amb la música i amb el Palau.

El cicle Palau 100 inclourà la visita d’orquestres com la Filharmònica de Berlín (2 de maig de 2023), que suposarà el debut a Barcelona de la formació amb el seu titular, Kirill Petrenko -amb un programa amb obres de Mozart i Schumann-, la Simfònica de Viena (24 de novembre) amb el pianista Jan Lisiecki per interpretar Mozart i Mahler, l’Orchestra Filarmonica della Scala (3 d’octubre), dirigida per Riccardo Chailly amb la Primera Simfonia de Beethoven i la Primera Simfonia de Mahler.

El director britànic John Eliot Gardiner tornarà al Palau (11 d’abril) en el marc de la gira del seu vuitantè aniversari per interpretar la Missa en Si menor de Bach amb el Monteverdi Choir i els English Baroque Soloists, mentre que la Simfònica de Bamberg i el director suec Jakub Hrůša oferiran el 19 de gener la Missa berlinesa d’Arvo Pärt al costat de l’Orfeó Català i el Concert per a violí d’Stravinsky amb la violinista Patricia Kopatchinskaja –que també tornarà a la temporada amb Fazil Say-.

La pianista Mitsuko Uchida i la Mahler Chamber Orchestra, en el seu concert al Palau el gener de 2016. (c) Antoni Bofill.

Palau 100 presentarà també la Mahler Chamber Orchestra (11 de gener) amb la pianista Mitsuko Uchida intepretant la seva especialitat, Mozart, i la Simfonia de cambra núm. 1 de Schönberg. De la seva banda, el 17 d’octubre la directora Anna Sułkowska-Migoń es posarà al capdavant del baríton Andrè Schuen i un ensemble de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana per oferir una selecció d’El corn màgic de la joventut de Mahler.

També tornarà dues vegades Philippe Herreweghe (21 de desembre) per oferir la Missa solemnis de Beethoven amb la seva formació, el Collegium Vocale Gent, i l’Orchestre des Champs Élysées i la Passió segons Sant Joan de Bach (31 de març).

El 23 de febrer actuarà l’Orquestra Simfònica d’Anvers amb una altra batuta emergent, la directora Elim Chan i Pablo Ferrández per oferir el Concert per a violoncel núm. 1 de Xostakóvitx i Romeu i Julieta de Prokófiev. Ferrández també intervindrà en el concert de cinquantè aniversari de la mort de Pau Casals (15 de juny de 2023) i en un programa de cambra amb Anne-Sophie Mutter (20 d’octubre).

I tancarà el cicle Palau 100 el retorn de Teodor Currentzis (14 de maig de 2023) amb la seva formació musicAeterna per presentar la Metamorfosi d’Strauss i la “Patètica” de Txaikovski.

En el capítol de les veus, el cicle Òpera al Palau estrenat l’any passat torna amb una òpera contemporània –Only the sound remains, de Kaija Saariaho, el 14 d’octubre, coincidint amb el setantè aniversari de la compositora- i tres de barroques: Ariodante de Händel (3 de novembre) amb Il Pomo d’Oro i George Petrou, Christiane Karg i Franco Fagioli –que també dirigirà el Messies de Händel (15 de desembre) amb el Cor de Cambra del Palau-, Il ritorno d’Ulisse in patria de Monteverdi (11 de novembre), amb Europa Galante, el Cor de Cambra i Fabio Biondi a la direcció i un repartiment amb Mark Padmore i Sara Mingardo, i Il tamerlano de Vivaldi (30 de maig de 2023) amb l’Accademia Bizantina sota la direcció d’Ottavio Dantone, amb Marina de Liso i Filippo Mineccia.

La mezzosoprano Joyce DiDonato tornarà al Palau de la Música a presentar el seu darrer disc, “Eden”.

De la seva banda, el cicle Grans Veus reunirà la soprano Marta Mathéu i el contratenor Alex Potter (05 d’octubre) per interpretar  obres de Händel, Porpora i Geminiani amb Vespres d’Arnadí. Altres cantants que hi passaran són Christoph Prégardien (15 de març) acompanyat al piano per Roger Vignoles per interpretar La Bella Molinera de Schubert, Juan Diego Flórez (24 de maig de 2023) acompanyat al piano per Vincenzo Scalera i Joyce di Donato (6 de juny de 2023) que presentarà el seu projecte “Eden”.

Palau Bach presentarà les dues grans Passions del compositor en dos dies consecutius: Vox Luminis, la Freiburger Barockorchester i el Cor Infantil de l’Orfeó Català, sota la direcció de Lionel Meunier, oferiran la Passió segons Sant Mateu (30 de març) i l’endemà, Herreweghe dirigirà la Passió segons Sant Joan.

Les Arts Florissants (17 de maig de 2023) interpretarà cantates de Bach sota la direcció de Paul Agnew, la pianista Angela Hewitt (13 de febrer) oferirà una selecció del Llibre II d’El clavecí ben temperat i Benjamin Alard (26 d’abril) clourà la integral de l’obra per a clavecí de Bach. Amb el programa “Abans i després de Bach” (26 de febrer), Christoph Siebert dirigirà el Cor de Cambra del Palau amb obres de compositors anteriors i posteriors a Bach.

Els concerts de cambra recuperen les cites d’Anne Sophie Mutter, Ye-Eun Choi, Vladimir Babeshko i Pablo Ferrández (20 d’octubre) amb obres de Haydn, Beethoven i Jörg Widmann, compositor convidat de l’actual temporada -que d’altra banda també dirigirà l’Orfeó Català en l’estrena d’una obra seva amb text en català-, i el d’Isabelle Faust, Jean-Guihen Queyras, Jörg Widmann i Pierre-Laurent Aimard (30 de novembre) amb el Quartet per a la fi dels temps de Messiaen. També actuaran Patricia Kopatchinskaja i Fazil Say (5 de juny de 2023) i el Quartet Casals (25 de gener) amb obres de Haydn, Xostakóvitx i Schubert. Continua la residència del Cosmos Quartet, que oferirà tres concerts.

El cicle Palau Piano presenta la integral de les Sonates per a piano de Schubert amb Paul Lewis, en quatre concerts, dos aquesta temporada (21 de novembre i 27 d’abril) i dos la temporada vinent. El cicle es completa amb Grigory Sokolov (1 de març), Javier Perianes (20 d’abril) o Alexandre Tharaud (6 d’octubre) al costat de joves referents com Yulianna Avdeeva (23 de gener), Seong-Jin Cho (1 de juny de 2023), Khatia Buniatishvili (19 de juny de 2023), Juan Pérez-Floristán (12 de desembre) o Daumants Liepiņš (13 de setembre).

L’espai anomenat Palau Fronteres proposa noves experiències novedoses i trencadores com el concert de Halloween amb Juan de la Rubia o els que protagonitzaran el Kebyart Ensemble amb el Cor Cererols, l’Attaca Quartet, la violinista Mari Samuelsen, el grup Notte e Giorno, el pianista Francesco Tristano, la formació de música antiga Cappella Mediterrània o el grup de percussió Opus One.

Ferran Cruixent és un dels compositors convidats de la nova temporada del Palau de la Música. (c) Quim Roser.

Els compositors convidats a la temporada, dels quals s’oferiran diverses obres, són Ferran Cruixent -s’estrenarà a Barcelona el Concert per a percussió i orquestra “Focs d’artifici” i se li han encarregat obres per als cors de la casa- i l’americana Caroline Shaw. A més de l’obra de Cruixent, la propera temporada s’estrenaran 16 obres més de compositors catalans. Altres artistes presents seran Anna Carreras, artista digital i autora de la imatge gràfica de la temporada, Monica Rikic, l’escultor Naxo Farreras i el poeta Eduard Escoffet.

Completen la programació de la temporada 2022-23 els cicles Petit Palau Cambra, ECHO Rising Stars, El Primer Palau, Tardes al Palau, Nadal al Palau i Concerts Familiars al Palau i les col·laboracions amb l’Orquestra Simfònica del Vallès -en el cicle Simfònics al Palau-, la Cobla Sant Jordi, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter