Subscriu-te

El festival Grec de Barcelona proposa enguany diverses connexions artístiques insòlites

La programació del Grec de Barcelona d’enguany s’estendrà al llarg de quatre setmanes, del 29 de juny al 27 de juliol, durant les quals es podran veure més de vuitanta espectacles i cinquanta activitats. La dansa serà la protagonista de la inauguració, mentre que la música centra bona part de les propostes del cartell.

Després d’haver estat dedicat, les últimes cinc edicions, a diversos fils conductors o espais del planeta, el Grec 2022 pretén reflexionar sobre la nostra història i cultura coincidint amb el moment que vivim després de la pandèmia i davant del profund trasbals del continent europeu.

A més de desvetllar, difondre i potenciar el talent artístic més proper, aquesta 46a edició del festival d’estiu de Barcelona fa una mirada als clàssics per imaginar com podria de ser el futur de les arts escèniques però sense perdre de vista el passat recent.

Un dels objectius estratègics del festival és provocar connexions insòlites entre artistes que no s’haurien associat sense la intervenció del certamen. En l’àmbit de la música, en són exemples l’espectacle que oferirà el ballarí i coreògraf de flamenc Israel Galván i l’Escolania de Montserrat –en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa–, el que faran el portuguès Salvador Sobral i el pianista Marco Mezquida, el del coreògraf Pere Faura i l’Orfeó Català o el de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) –que no actuava al Grec des del 1991– amb l’artista visual Alba G. Corral, que s’ocuparà d’il·lustrar l’espectacle amb imatges de les terres de l’Ebre, on resideix.

D’altra banda, en un any marcat pel retorn de grans festivals de música a la ciutat, el Grec incentiva les creacions pròpies amb intèrprets com ara Roger Mas –que presentarà el seu disc Totes les flors– o Sisa –que actuarà acompanyat de diversos artistes convidats.

Al Teatre Grec, l’apartat musical del festival inclou també l’actuació d’Els Pets, que debutaran en aquest espai amb l’estrena de l’àlbum 1963. Pel que fa a altres músiques europees, hi haurà una nit de chanson amb Jane Birkin, una de fado amb Cuca Roseta i el gran cantant Camané amb Mario Laginha. Tarta Relena amb Cucanha, Gemma Humet o Lucas Bun són alguns dels noms joves que completen el cartell.

Per als aficionats al gènere del musical, no hi faltarà un concert d’homenatge al compositor Stephen Sondheim, desaparegut el mes de novembre passat.

El Grec d’enguany vol tractar de temes d’actualitat, com la democràcia, la violència racial, els feixismes, els refugiats, les identitats sexuals o el relat de la vida a països comunistes i contribuir a recuperar la confiança del públic en els teatres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter