Subscriu-te
,

El Petit Palau acull l’òpera ‘Mariana en sombras’ de García Demestres amb escenografia d’Alba G. Corral

El proper dijous 7 de juliol (Petit Palau, 20 h), el cicle Palau Fronteres clourà aquesta temporada amb l’òpera de cambra per a dos cantants Mariana en sombras d’Alberto García Demestres i llibret del poeta Antonio Carvajal. García Demestres és un dels autors contemporanis més prolífics, amb més de cent cinquanta obres de les quals dotze són òperes. 

Estrenada el 2001 a l’Auditorio Manuel de Falla de Granada, per encàrrec de l’Ajuntament de la ciutat, Mariana en sombras és un retrat de Mariana Pineda, la liberal granadina que va ser executada durant el regnat de Ferran VII a causa de les seves idees revolucionàries.

Amb l’acompanyament al piano de Marco Evangelisti, les veus protagonistes seran les de la soprano María Hinojosa (Mariana) i del baríton Joan Martín-Royo (Pedrosa), mentre que el mateix García Demestres posarà la veu recitada (Dáuride). L’obra, que transcorre al llarg dels darrers dies de Mariana Pineda, comptarà amb escenografia projectada creada per Alba G. Corral, artista visual convidada d’aquesta temporada.

El passat mes de maig, Alberto García Demestres va presentar l’òpera Juana sin cielo al Palacio de Bellas Artes de Mèxic amb un èxit significatiu. El 2017 va rebre la Medalla d’Honor del Festival Internacional Castell de Peralada. Alumne del tenor Luciano Pavarotti, García Demestres gaudeix fent de compositor, poeta, pintor, llibretista, articulista, performer, traductor, director d’orquestra, conferenciant, pianista, actor, locutor de ràdio, model de passarel·la i fotogràfic, videoartista, tenor, pallasso o de productor vocal en discos de pop.

Imatge destacada: (c) May Zircus.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@ScholaCantorumP acollirà el 2 de desembre la presentació del volum 'Cançons per a veu i piano' de Narcís Bonet editat per @Dinsic. La seva vídua, Hélène Bonet-Giraudier, cantarà diversos cicles de Bonet, que va desenvolupar una àmplia activitat pedagògica en aquest centre.

El tenor @DavidAlegret i el pianista Rubén Fernández Aguirre han estat guardonats amb el premi de Música Clàssica d' @ElTemps_arts pel seu disc 'Carneriana', per la "brillant concepció, la qualitat de la música i dels intèrprets i la manera de vestir un repertori poc habitual".

El proper 4 de desembre, l' @ACIMC2 organitza una nova jornada d'homenatge a Gaspar Cassadó. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-segona-edicio-del-cicle-reinterprets-de-lacimc-reivindica-el-violoncellista-gaspar-cassado/

.@janlisiecki i @viennasymphony van interpretar Mozart i Mahler al @palaumusicacat. "Una execució molt ben planificada", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/una-gran-cinquena-de-mahler-a-palau-100/

Segueix-nos a Twitter