Subscriu-te

L’Associació Joan Manén impulsa el primer cicle de conferències Intèrprets Catalans Històrics

El proper dijous 14 de juliol tindrà lloc la primera de les tres conferències que integren la primera edició del cicle Intèrprets Catalans Històrics, que té l’objectiu de contribuir a recuperar la memòria dels intèrprets catalans més importants del passat.

El cicle de conferències, de fet, complementa el projecte desenvolupat per l’Associació Joan Manén des del 2021 a través del web www.interpretscatalanshistorics.com, fruit de la col·laboració d’un gran nombre de persones i institucions mitjançant treballs exhaustius de recerca. El resultat són les biografies i el material audiovisual de gairebé una setantena d’intèrprets –als quals s’aniran incorporant progressivament d’altres– que donen nova llum a la trajectòria artística de cadascun.

El primer cicle de conferències estarà format per tres sessions entre el juliol i el novembre al MUHBA Vil·la Joana, a l’Institut d’Estudis Nord-Americans i a la Biblioteca de Catalunya.

La primera conferència, que serà a la Vil·la Joana el proper 14 de juliol, a les 19 hores, portarà per títol “Manuel Utor, de musclaire al Liceu. Història d’un tenor i un temps” i serà a càrrec de Miquel Pérez García, coordinador i redactor de la secció de cant del projecte Intèrprets Catalans Històrics. Utor, de qui fins fa poc només es tenia informació esbiaixada, va ser una de les figures més carismàtiques i mítiques de la història del cant a Catalunya.

Les conferències següents estaran dedicades al violoncel·lista Antoni Sala i al pianista Isaac Albéniz, que seran a càrrec de l’investigador Josep Maria Rebés i del pianista i musicòleg Lluís Rodríguez Salvà, respectivament.

Descarregar PDF

1 comentari

  • M’agrada molt aquest projecte que heu engegat,sobretot per que surtin a la llum les dones artistes que han estat a la foscor…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter