Subscriu-te

El pianista Antoni Besses protagonitza la segona edició del Festival Internacional de Música a Piera

Els dies 29 de setembre i 6 d’octubre tindran lloc els dos concerts que configuren el II Festival Internacional de Música a Piera (Anoia), que protagonitzarà el pianista Antoni Besses, establert des de fa temps en aquesta població de la Catalunya central.

Besses afrontarà en solitari el recital que tindrà lloc el 29 de setembre a les 19 h a l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases, en què interpretarà obres de Haydn, Beethoven, Chopin i Franck.

Una setmana més tard, el 6 d’octubre, i a la mateixa hora (19 h), el Santuari del Sant Crist acollirà una proposta més àmplia, igualment cambrística, que reunirà cinc reputats intèrprets: la violinista Victoria Fernández, el violoncel.lista Lito Iglesias, el contrabaixista Keizo Mizoiri i el viola Alberto Reguera, a més d’Antoni Besses. En aquest cas, el principal atractiu del programa són una estrena mundial (Remembering Finland, de Keizo Mizoiri) i una d’europea (Contra-piano bass, d’Antoni Besses). També s’interpretarà l’obra El pont de Frederic Mompou, el Quartet núm. 3 de Gioacchino Rossini i, a la segona part, el quintet La truita, D 667, de Franz Schubert, que reunirà tots cinc músics dalt de l’escenari.

Antoni Besses és considerat un dels músics més rellevants en el panorama musical tant d’interpretació com creatiu dins la segona meitat del segle XX, i ha estat distingit com a tal diverses vegades. El seu repertori és extensíssim i inclou diverses obres pròpies, de les quals ha deixat constància tant en concerts com en enregistraments.

Keizo Mizoiri, nascut a Hiroshima el 1955, és compositor a més de contrabaixista, i s’ha especialitzat en el repertori contemporani.

Victòria Fernández també posseeix una carrera reconeguda pel públic i la crítica, per la seva tècnica brillant, la força expressiva i la bellesa del seu so i la seva capacitat de comunicació amb el públic. Reconeguda pedagoga, desenvolupa una important activitat en centres com els conservatoris de Barcelona, Terrassa i Girona.

Alberto Reguera és professor del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i es va formar amb Gonçal Comellas. De la seva trajectòria, destaca la seva assídua col·laboració amb el pianista i compositor Carles Cases, així com l’activitat al costat del pianista Josep Mª Almirón.

Lito Iglesias, és professor i director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i ha estat membre de diverses formacions de cambra com el Trio Novalis, el grup Expressionista o, en el terreny de la música contemporània, el conjunt Barcelona 216.

El preu de les entrades per a cadascun d’aquests concerts és de 15 €, i les localitats es poden comprar anticipadament en diversos comerços del poble. Es pot obtenir més informació a l’Ajuntament de Piera (telèfon 937788200).

Imatge destacada: El pianista Antoni Besses.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We are very honored to announce that Jordi Savall has been elected member of the Swedish Royal Academy of Music:
https://www.musikaliskaakademien.se/pressrum/nyheter/fjortonnyaledamotertillkunglmusikaliskaakademien.3700.html

Molt contents de celebrar amb vosaltres aquest doble aniversari amb els articles sobre el centenari de Pedrell que publiquem en el nostre darrer número!

Del 8 de juliol al 6 d’agost, tindran lloc els 18 espectacles d'una nova edició del @FIMCPeralada. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-36a-edicio-del-festival-de-peralada-homenatjara-josep-carreras-i-estrenara-una-produccio-de-lopera-the-fairy-queen/

🟢 Ets subscriptor de la @RevistaMusCat? 👉 Ja pots comprar les entrades de la nova temporada del @palaumusicacat i gaudir de descomptes fins al 15% en més d'un centenar de concerts (excepte Palau 100). 🎼 📎 Descobreix tota la temporada a https://bit.ly/38BixQC

Segueix-nos a Twitter