Subscriu-te

El recital de piano de Paul Lewis inaugura la temporada d’Ibercamera

El pianista Paul Lewis. © Jack Liebeck

El pianista anglès Paul Lewis és l’encarregat d’inaugurar la 29a temporada d’Ibercamera que comença el dimecres 3 d’octubre al Palau de la Música Catalana (20.30 h). Paul Lewis (Liverpool, 1972), que és considerat el relleu natural d’Alfred Brendel i reconegut internacionalment com un dels pianistes més importants de la seva generació, visita Barcelona per quarta vegada i hi interpretarà les Sonates en Do major, D. 958; en La major, D, 959, i en Si bemoll major, D. 960 de Franz Schubert –les que va escriure abans de morir–, un programa que porta en gira, fins a final d’any, per diferents països d’Europa, els Estats Units i el Canadà. Lewis ha dedicat els últims anys a especialitzar-se en aquest compositor, tocant totes les seves obres i enregistrant-les com abans havia fet amb les 32 sonates de Beethoven.

El seu historial artístic està farcit de premis –com el Premi a l’Instrumentista de l’Any de la Royal Philharmonic; Diapason d’Or de l’Any a França; dos premis Edison successius a Holanda; 25è Premi Internacional de l’Accademia Musicale Chigiana de Siena, i tres premis Gramophone, incloent-hi el premi al disc de l’any del 2008, etc.– i diversos reconeixements internacionals per la seva discografia.

Durant l’estiu de 2010 Paul Lewis es va convertir en el primer pianista de la història dels Proms de la BBC a tocar tots els Concerts per a piano de Beethoven en una sola temporada. Ha actuat a les principals sales de concerts d’arreu del món, amb les orquestres i batutes més prestigioses, i també és convidat habitual de molts dels festivals més prestigiosos del món. Entre els anys 2005 i 2007 va interpretar el cicle complet de les sonates de Beethoven en escenaris de tot Europa i l’Amèrica del Nord, amb gran èxit de crítica. Els seus enregistraments d’aquest cicle per a Harmonia Mundi també han estat elogiats unànimement arreu del món.

Durant l’any 2011 Paul Lewis es va embarcar en un projecte de dos anys de durada titulat “Schubert i el piano: 1822-1828”, en què interpreta els treballs de maduresa de Schubert, que abasten obres que van de la Wandererfantasie endavant i que es presenta als escenaris de Londres, Nova York, Chicago, Tòquio, Rotterdam, Florència, i a la Schubertiade de Schwarzenberg. Els seus enregistraments més recents inclouen els tres cicles de lieder de Schubert amb Mark Padmore, i les obres per a piano del mateix Schubert en un CD doble que va sortir al mercat el novembre de 2011.

Paul Lewis va actuar per primera vegada al cicle Ibercamera el 21 d’abril de 2004, a la segona temporada de cambra, en un concert en què va interpretar obres de Chopin, Busoni, Skriabín i Beethoven. Va tornar a actuar per a Ibercamera l’abril de 2005 i el maig de 2007, en tots dos casos amb concerts dedicats íntegrament a Beethoven.

Per a més informació: www.ibercamera.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3
Segueix-nos a Twitter