Subscriu-te

El Trio Kandinsky inaugura la programació Aniversaris 2012

Trio Kandinsky

La programació Aniversaris 2012 comença el dijous 12 de gener amb un concert del Trio Kandinsky (20.30 h, Sala Oriol Martorell de L’Auditori), que s’emmarca dins la Temporada de Cambra i Recitals de L’Auditori i del III cicle de concerts C_RG. En aquest primer concert dedicat a Xavier Montsalvatge, el trio català interpretarà juntament amb el viola Paul Cortese dues de les obres de cambra del compositor gironí de qui enguany celebrem el centenari del naixement. En primer lloc, interpretaran el trio format per la Balada a Dulcinea i Ritornello, escrites l’any 1986 per a les Jornades Cervantinas, i el Diàleg amb Mompou, encarregat sis any més tard per l’INAEM en homenatge al compositor barceloní, de qui aquest any celebrem el 25è aniversari de la seva mort. I en segon lloc, el Quartet amb piano “Recòndita Harmonia”, que té el seu origen en un quintet que Montsalvatge va compondre quan era estudiant i que no va estrenar fins al 1995 adaptat en diferents versions, una de les quals aquest quartet amb piano.

Ravel completa un programa d’homenatges amb el seu Trio en La, una clara referència al folklore basc que el compositor francès coneixia a través de la seva mare d’origen basc. Una obra mestra que representa la culminació de la forma per a trio.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3

Mor als 89 anys la mezzosoprano madrilenya Teresa Berganza. Foto: (c) Javier del Real.

Segueix-nos a Twitter