Subscriu-te

Angela Denoke i l’OBC junts per primera vegada. La soprano i Hartmut Hänchen a OBC:Converses el 12 de gener

Angela Denoke. © Johan Persson

La soprano alemanya Angela Denoke i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) actuen junts per primera vegada els dies 13, 14 i 15 de gener (temporada de l’OBC a L’Auditori) en el programa dedicat a Richard Strauss, que inclou l’escena final d’una de les seves òperes més conegudes, Salome, sota la direcció de l’alemany Hartmut Hänchen, director habitual al Teatro Real de Madrid.

Angela Denoke és una de les intèrprets més reconegudes del moment en el repertori straussià (el 2007 va ser guardonada amb el Premi de Teatre Faust per la seva interpretació de la famosa òpera que properament protagonitzarà amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín). En aquesta ocasió interpretarà amb l’OBC l’escena clau de l’òpera d’Strauss inspirada en el passatge bíblic del martiri de sant Joan Baptista.

Abans, però, la soprano oferirà tres dels lieder del compositor alemany. Precisament, dues de les cançons que podrem escoltar, Ruhe meine Seele i Cäcilie s’associen directament a l’esposa del compositor, la també soprano Pauline d’Ahna. Per últim interpretarà Lieder Waldseligkeit, en què queda palesa la sensualitat d’Strauss a l’hora de compondre per a veu femenina i que més tard caracteritzarà la seves òperes.

Hartmut Hänchen. © Marc Waymel, Studio St. Honoré

El director Hartmut Hänchen, gran mestre del repertori germànic que dirigeix al capdavant d’orquestres d’arreu del món, també ens acostarà la seva visió sobre l’obra de Mozart amb la Simfonia núm. 39 que obre el programa. Es tracta d’una de les darreres simfonies compostes per Mozart, plena de contrastos, amb la combinació de grans moments orquestrals i moments d’intimitat.

Els protagonistes del concert d’aquest cap de setmana participen en la conferència OBC:Converses el dijous, 12 de gener, a les 19 h (Espai 5 de L’Auditori).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter