Subscriu-te

El Trio Vasnier guanya el Premi El Primer Palau 2015, edició del vintè aniversari del cicle. Ja és oberta la convocatòria 2016 del cicle El Primer Palau

El Trio Vasnier. © Mai Love Photo
El Trio Vasnier. © Mai Love Photo

El Trio Vasnier, format per Pedro López (flauta), Carmen Alcántara (arpa) i Samuel Espinosa (viola), ha estat el guanyador del Premi El Primer Palau 2015, dotat amb 6.000 euros, segons la designació del jurat d’aquesta vintena edició, format per Daniel Blanch (pianista), Josep Bassal (violoncel·lista), Àlex Robles Fitó (coordinador de Catalunya Música), Lluís Millet i Loras (musicògraf) i Mercedes Conde (directora de la «Revista Musical Catalana»). D’aquest grup de cambra, que va debutar al Palau en el tercer concert del cicle, el dia 15 d’octubre, el jurat ha destacat la qualitat tècnica dels seus membres, la solidesa i compenetració demostrada com a grup de cambra i l’extraordinària musicalitat, tant a nivell individual com col·lectiu.

El jurat també ha decidit concedir dos accèssits, dotats amb 1.500 euros cadascun: a la violoncel·lista francesa Marion Platero, de qui ha lloat la sensibilitat, expressivitat i capacitat de comunicació, així com la noblesa del seu so, i a la violista vigatana Agnès Mauri Galik, que ha destacat per la seva presència escènica, la qualitat del so i una maduresa interpretativa inusual.

Per la seva banda, el jurat de la crítica, format pels crítics musicals Jorge de Persia («La Vanguardia»), Xavier Pujol («El País»), Javier Pérez Senz («Scherzo»), Xavier Chavarria («Catalunya Música») i Josep Barcons («Revista Musical Catalana»), ha atorgat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros (destinats a comprar material musical), també al Trio Vasnier.

Addicionalment, el premi que atorga per quart any consecutiu Catalunya Música ha estat concedit a la guitarrista cordovesa Mabel Millán. El guardó consisteix en la promoció internacional de la intèrpret a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. Finalment, el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d’obra d’autor català, que es concedeix per primer cop i que consisteix en la participació en el cicle Xarxa de Músiques, ha estat concedit a l’acordionista basc Ander Tellería.

La cerimònia de lliurament de premis i diplomes, presentada pel periodista musical Albert Torrens, tindrà lloc el dijous 19 de novembre, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana (20.30 h), en un acte previ al concert de clausura del cicle. El concert serà protagonitzat per l’Aëris Trio, guanyador del Premi El Primer Palau 2014. La formació, formada per Juan Carlos Rivas (oboè), Yolanda Fernández (clarinet) i Carlos Taracón (fagot), interpretarà obres de W. A. Mozart (Divertimento núm. 3, KV Anh 229), I. Yun (Rondell, per a oboè, clarinet i fagot) i de C. Ph. E. Bach (Trio en Do menor, Wq 161).

El cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i amb el patrocini de Mitsubishi Electric, s’ha confirmat com una de les plataformes de suport als joves músics. La iniciativa té com a finalitat donar l’oportunitat als joves intèrprets de música clàssica de debutar en el marc prestigiós de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.

Oberta la convocatòria d’El Primer Palau 2016

La convocatòria per participar en el cicle El Primer Palau 2016 ja és oberta. El termini per presentar candidatures acaba l’11 de gener de 2016. Com és habitual, la convocatòria s’adreça a instrumentistes de corda, teclat, vent o percussió, cantants, duos amb piano i grups de música de cambra constituïts, de nivell superior o graduats. Els sol·licitants hauran de ser de nacionalitat espanyola o residents a l’Estat espanyol, nascuts a partir de l’any 1989, en el cas dels instrumentistes, o a partir de l’any 1986, en el cas dels cantants. Podeu consultar les bases aquí.

Descarregar PDF

Fernando Caminals, membre fundador de @CamerataXXI, signa l'obituari de Xavier Blanc, desaparegut el passat 9 d'octubre. Llegeix-lo al web! (Foto: @JosepMolina11) http://www.revistamusical.cat/en-la-mort-de-xavier-blanc/

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Segueix-nos a Twitter