Subscriu-te

En marxa el 32è Festival Internacional de Música Francesc Viñas de Moià

Albert Guinovart. © David Ruano
Albert Guinovart. © David Ruano

El dissabte 11 de juliol va començar el 32è Festival Internacional de Música Francesc Viñas de Moià amb el nou espectacle poeticomusical de la Coral Cantiga L’amor de la natura i la natura de l’amor, amb música renaixentista catalana i europea, i fragments recitats de trobadors catalans, amb la col·laboració d’Enric Casasses com a rapsode.

cartell-festival-vinas-2015

El Festival, organitzat per Joventuts Musicals de Moià, continuarà el dissabte 15 d’agost amb l’actuació de l’Orquestra de l’AIMS de Solsona, dirigit per Sergey Ostrovsky, amb un programa dedicat a Mozart (Adagio i Fuga), Bach (Concert per a violí i orquestra en La menor) i Respighi (Suite núm. 3). El 29 d’agost tindrà lloc el concert del pianista Xavier Ricarte (amb obres de Beethoven, Granados, Mompou i Liszt) i el 5 de setembre serà el torn del pianista Albert Guinovart, que interpretarà obres de Schumann, Chopin i d’ell mateix. El Festival es clourà el 6 de setembre amb el concert final dels alumnes del curs de piano que impartirà Albert Guinovart entre el 31 d’agost i el 6 de setembre, en el marc del Festival. També tindrà lloc el Campus Musical del Moianès, una estada oberta a instrumentistes de totes les edats i tots els estils que vulguin fer música de conjunt, del 30 d’agost al 6 de setembre.

El concerts tenen un preu de 5 a 15 euros; el socis de Joventuts Musicals tenen un 50% de descompte. Es pot consultar tota la informació detallada al Diari del Festival.

Per la seva banda, el cicle El Moianès Sona –proposta que combina música, patrimoni i gastronomia– ofereix la integral de les suites de J. S. Bach per a violoncel sol a càrrec d’Arnau Tomàs (9 d’agost, església de Sant Martí de Granera, 18 h), Pau Codina (22 d’agost, església de Calders, 18 h) i Peter Schmidt (19 de setembre, església de Sant Quirze Safaja, 18 h).

Més informació a: www.joventutsmusicals.cat/moia.

Descarregar PDF

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter